A krumpliban lévő szolanin hő hatására bomlik le, vagy a víz miatt (amiben főzik a hámozott krumplit)?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mivel elég gyakran akarnék héjában főtt krumplit enni (hogy nehogy héjtalanul kioldódjon belőle a kálium), csak eszembe jutott, hogy a szolanin mérgező.2017. szept. 4. 16:20
1/3 anonim válasza:
Szolanin az éretlen krumpliban van, de azt nem szokás megenni, illetve a krumlicsírában van, amit szintén nem szokás megenni.
2/3 anonim válasza:
Ha minden zöld részt kivágsz/levágsz a krumpliról (ha van rajta), akkor nem kell aggódnod.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem.
2017. szept. 6. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!