Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy ragadozó akkor lesz...

Egy ragadozó akkor lesz hatékony, ha kiirtja saját élővilágát (a vetélytársait is beleértve)?

Figyelt kérdés

Úgy tartják,hogy az ember a tápláléklánc csúcsa,a leghatékonyabb "ragadozó". Viszont az emberek,javarészt sportból ölnek,az élvezet kedvéért.

Tehát,egy ragadozó hatékonysága attól függ,hogy mennyire képes kiirtani a zsákmányállatait?

2017. aug. 10. 16:55
1 2
 11/13 Tom Benko ***** válasza:
Egyébként erről a hatékonyság dologról mindig Gerald Durrell egyik története jut eszembe. Egy pirinyó szigetecskén (Kerek-sziget, Mauritius mellett) valami elmebajos nyulakat engedett szabadon. Ott a legnagyobb ragadozó egy kb. 10 centis gyíkocska volt, szóval nem volt, ami a nyulakat korlátozza, azok pedig teljes hatékonysággal lezabáltak mindent, ami zöld volt. Ha hagyták volna, éhen is vesznek a gyíkok után. Szerencsére elkezdték leöldösni a nyuszikat, mellékesen egy csomó állatvédőt az idegbajba kergetve vele.
2017. aug. 13. 01:49
 12/13 sadam87 ***** válasza:

#7 (Wadmalac)

"Nem egyszer filmezték már le, hogy a megtámadott fókacsapat kiválasztott túlélőit ők maguk lökdösik partra, fedezékbe."

Erről tudnál valami linket küldeni, mert érdekelne a dolog, de mikor megpróbáltam rákeresni, csak olyan oldalakat találtam, ahol hosszúszárnyú bálnák védték meg a fókákat.

2017. aug. 13. 21:07
 13/13 Wadmalac ***** válasza:
Én is kerestem, ugyanúgyí nem tqalálom. Egyhosszabb, orkákról szóló dokuban volt egy rész, úgy látszik, külön ez a jelenet vagy nincs fent youtube-on vagy rosszul keresek.
2017. aug. 14. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!