Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha megmikróznék egy virágot...

Ha megmikróznék egy virágot pár masodpercre, akkor a növény elpusztulna?

Figyelt kérdés
2017. júl. 24. 10:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában volt olyan, aki macskával próbálta ki (idős néni macskaszárítónak nézte a mikrót), szerencsétlen állat elpusztult. Nem nehéz kitalálni, hogy a virág is hasonló sorsa jut.

A mikró azon az elven működik, hogy a mikrohullámok megrezegtetik a vízmolekulákat, aminek hatására a vízmolekulák felmelegszenek, tehát gyakorlatilag a víz megfőzi a tesztalanyt. Természetesen függ az időtől, a sütés fajtájától, de megfelelő körülmények között a virág megfő, így elpusztul.

2017. júl. 24. 20:33
 12/22 A kérdező kommentje:
de igazából én direkt azért írtam pár másodpercet, hogy ne főze meg , hanem marad e nyoma a sugárzásnak , tehát mintha gamma sugárzás lenne.
2017. júl. 24. 23:00
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

Nem marad nyoma.

Ez hősugárzás, amit elég rövid ideig kibír a növény.

2017. júl. 24. 23:43
 14/22 dq ***** válasza:

#13: https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__8..

#12: Milyen értelemben lehet baja egy letépett virágnak, ha nem úgy, hogy megfő?

Lehet hogy károsodik a dénese, rákot kap, a magasabb (~40) fokon már tökre elromlik benne egy csomó anyag és kémiai reakció.. Konkrétumot én sem tudok.

Ahogy #1 írta: hova tűnt a kísérletezőkedv? Próbáld ki. Csíráztass 1,2,3 .. mp-ig mikrózott krumplit. Jegyezd fel az adatokat, ismételd meg háromszor, eltérő fajtájú és méretű krumplikkal. (aztán írd meg nekünk a választ)

2017. júl. 25. 02:04
 15/22 A kérdező kommentje:
tud rákot kapni egy növény? :D
2017. júl. 25. 10:25
 16/22 anonim válasza:
0%

te hogy lehetsz ekkora idióta? De most komolyan. Írták, hogy rakd bele a fejed és próbáld ki. Ez nem személyeskedés, hanem normális válasz. Ha te kibírod, a virág is kibírja.

A mikróhullám behatol a víz-zsír egyéb testekbe, rezegtetni kezdi őket, és a surlódás miatt meleg lesz a kaja. Képzeld el milyen jól éreznéd magad, ha az agyadat meg a csontjaidat elkezdené rezegtetni a mikróhullám azt jól kifolyna a megfőtt agyad a füleden. Gondolom tetszene. A virággal ugyan ez a helyzet, felforr és persze hogy nem éli túl.

Egyéb hülye kérdésed van esetleg? Ha már vissza is szövegelsz annak aki válaszol?

2017. júl. 25. 11:39
 17/22 anonim ***** válasza:
53%

"tud rákot kapni egy növény?"

Képzeld: tud. Minden élőlény kaphat rákot, amelyikben már specializálódott sejtek vannak, és ezeknek fix helyük van.

Amúgy te nem láttál még rákos fát? Menj el vidékre, kérj meg valakit, hogy mutasson.

...csak tudnám, hogy miért ír a tudományba valaki, akinek ennyire nulla a kísérletező kedve és a tudása?

2017. júl. 25. 11:53
 18/22 A kérdező kommentje:
"16"-os válaszoló sztem rajtad jobb is lenne kipróbálni , mint egy virágon , ha már ekkora fogyatékos vagy :DD. 17-es kepzeld nem láttam még
2017. júl. 25. 16:13
 19/22 A kérdező kommentje:
vagy csak eddig nem ismertem fel rákos növényt. de érdekelne hogy néz ki.
2017. júl. 25. 16:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Megnézel egy normál fatörzset, és pl. van rajta egy kitüremkedés, ami nem az ág miatt van, hanem a sima törzsön, és látszik a felületén is, hogy szabálytalan, töredezett.
2017. júl. 25. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!