Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért "hasonlít" ennyire a...

Miért "hasonlít" ennyire a Biblia eleje a tudományhoz?

Figyelt kérdés
A Biblia úgy kezdodik, hogy Isten megteremtette az eget és a foldet, nappalokat/éjszakákat, stb, ami jól egybevág a tudomány mai állásával, a Nagy Bummal létrejott a világegyetem stb, Fold, rajta a víz, szárazfold, élet. Az érdekelne, hogy néhány ezer évvel ezelott, amikor valakik ezt leírták, ezt mibol gondolták? "Tudtak" valamit, vagy csak logikusan gondolkodtak?
2010. máj. 20. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Nos szerintem a Bibliában minden metaforaként kell értelmezni. Azért amiket te elmondasz, az időben sok milliárd évbe tellett. Viszont ha azt nézzük, az igaz, hogy legelőször az ellentétes elemek váltak szét a Nagy Bumm "levesében". Először az energia- anyag, s szépen lassan a kölcsönhatások. Ez egyszerű logikus gondolkozás következménye.
2010. máj. 20. 15:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Nagy Bummal létrejott a világegyetem stb, Fold, rajta a víz, szárazfold, élet."

Több milliárd év van közte. Ezt összehozni a bibliával nagyon erőltetett.

2010. máj. 20. 18:43
 3/7 A kérdező kommentje:
A hangsúly a sorrenden van, hogy eloszor a fold, ég, aztán víz, élet (kb.) alakult ki. Azt tudom, hogy a Bibliát nem lehet szó szerint venni, csak arra akartam rávilágítani, hogy már ezer évekkel ezelott is tud(hat)ták azt, amit ma állít a tudomány.
2010. máj. 20. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán érzem hogy bármiféle párhuzam lenne a bibliai teremtéstörténet és az ősrobbanás elmélete között. Nyílván élet nem létezhet a helyszíne nélkül, ezért annak előbb kell lennie (vagy egy időben teremtődik mindenestül).
2010. máj. 20. 19:51
 5/7 anonim ***** válasza:

"Miért "hasonlít" ennyire a Biblia eleje a tudományhoz?"

Mármint mennyire?

Nem nagyon hasonlít rá. Ha megnézzük a teremtést, ahogy ott le van írva, és magát a világegyetem kialakulását - rengeteg dologban eltérnek (rossz sorrend vagy egészen más történt).

Akkor már jobban hasonlít arra, amit a lassan lehűlő Földről láttál volna (először lezuhannak a vizek, majd az ég lesz átlátszó, stb.) De itt is rossz néhol a sorrend.

2010. máj. 21. 01:50
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Isten teremtette a Földet hat nap alatt, vagyis 6 000 év alatt, mivel a Bibliában egy nap álltalában egy évezredet jelent. Tehát a Föld nem több milliárd éves ahogy a Tudomány állítja, tehát így valamilyen formában nem mondhatnánk hogy a Tudomány és a Biblia egy kalap alatt vannak, mivel ráadásként a Tudomány az evolúciós-elméletet tartja elfogadhatónak, annak ellenére hogy nincs bizonyítékuk arra nézve hogy a Földön az élet véletlenek folytán jött volna létre. Mindinkább hinnünk kell abban, hogy a Földi élet létrejöttéhez egy intelligens irányító, vagyis egy Teremtő kellett. A Biblia kifejti, hogy Isten a szent szellemével, vagyis a Tevékeny erejét használlta fel arra, hogy megteremtsen mindent ami létezik. Isten mindenható, ami azt jelenti hogy ő a leghatalmasabb, ő a Világegyetem Szuverén Ura. Isten Szent, vagyis Tiszta és makulátlan.Minden útja Igazságos és tökéletes, nem kifogásolható. Amikor létrehozta a földön az életet, azt azért tette, hogy az emberiségnek az örök élet és a boldogság legyen az osztályrésze. Ádám és Éva árulásával sajnos bűnt örököltünk. De Jehova Isten a tevékeny erejével most is azon dolgozik, hogy az emberiségnek ez a reménység ne csak állmodozás legyen hanem színtiszta valóság. Jehova most egy szervezetet irányít azért, hogy rajtuk keresztül mindenki megmentésben részesülhessen azzal hogy tanúskodnak az ő nevéért. Jehova álldása fogja majd betölteni az egész bolygót a Tanúskodásuk ajándékaként. A Biblia kimondja: a szelídek öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak. Kikről beszél itt a Biblia? Azokról, akikről Isten megemlékezik, mint olyan egyénekről akik az ő akaratát cselekedték, hogy elnyerjék az örö élet életet a betű szerinti Paradicsommá átalakított bolygón. Erről a Tudomány nem ír, mivel azt is átitatja ennek a Világnak a szelleme. Ennek a Világrendszernek Sátán az Uralkodója, mondja a Biblia. De azt is mondja hogy Isten Szeretet. Nem csak azzal a tulajdonsággal létezik, hanem ő maga a szeretet. Annyira erős fényt, dicsőséget sugároz ki magából. hogy Dánniel látomásában a Kérubok a saját szárnyukkal takarták el a szemeiket, mert Jehova dicsősége olyannyira fényes volt. Bizhatunk benne, hogy ez a hatalmas Teremtő megszabadítja az emberiséget a gondoktól.
2010. máj. 22. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:

ahha

az evolúcióra bizonyítékot akarsz,

a teremtésre meg csak annyit, hogy higyjünk?

(amúgy egy biológiai folyamatot említs, ami nem az evolúciót támasztja alá!)

2015. ápr. 6. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!