Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudnátok olyan filmeket...

Tudnátok olyan filmeket mondani, példával, amikben fizikai lehetetlenségek vannak? Nagyon megköszönném :D

Figyelt kérdés

2017. máj. 9. 16:16
1 2 3
 11/21 Tom Benko ***** válasza:
De persze vannak történelmietlen filmek is: [link]
2017. máj. 10. 12:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Vegyuk hozza az osszes idoutazos filmet is. :)
2017. máj. 10. 13:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Állítólag az Interstellar olyan sci-fi, amiben minden helytálló (bár határesetes szituációk azért vannak ott is).
2017. máj. 11. 00:05
 14/21 Tom Benko ***** válasza:
@13: Valamint a Kapcsolat meg a 2001. Nemhiába, mindegyiknél művelt emberek (C. Sagan, A. C. Clarke és K. Thorne) működtek közre.
2017. máj. 11. 09:40
 15/21 Wadmalac ***** válasza:
Az Arrival-ba is szerintem csak nyelvész tud belekötni, ha már sci-fi. És az is csak amiatt, hogy a nyelvészeti háttér le lett "butítva" a könyvhöz képest, hogy ne fékezze a sztori pörgősségét.
2017. máj. 11. 09:49
 16/21 anonim ***** válasza:
Az Eredet és a Mátrix szerintem nem ilyen kategória, mert ott épp az a lényeg, hogy a fizikai törvényeken túli szabályok vannak, vagyis nem értelmezendő a történet az anyagi, 3D-s térben. Az, hogy álmomban meghajlítok egy várost, az igenis lehetséges.
2017. máj. 16. 12:24
 17/21 Wadmalac ***** válasza:
100%
Jogos felvetés, a virtuális illetve álomvilág bevezetésével ezek a filmek remekül elkerülik a fizikai buktatókat.
2017. máj. 16. 13:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy a Mátrix a valóságban játszódó jeleneteiben van-e valami fizikai képtelenség.

Egyébként senki nem azért megy moziba és fizet 2000 Ft-ot a jegyért, hogy valóságot illetve annak megfelelő dolgokat lásson, azt megteheti ingyen az utcán is.

2017. máj. 16. 19:08
 19/21 Tom Benko ***** válasza:
@Talintulli: Attól függ. Én mondjuk egy sci-fi esetén elvárom a valószerűséget. Egy fantasy esetén nem igazán.
2017. máj. 17. 10:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Én személy szerint szeretem, ha egy film a valóság, a fizika, vagy a tudomány határait feszegeti, de ha fizikailag lehetetlen valami, vagy egyszerűen paradoxon, akkor az engem teljesen lelomboz. Vagy amikor a forgatókönyv azért alakul úgy, ahogy, mert figyelmen kívül hagynak egy epikus hibát, vagy neadj' Isten egy ilyen hibára épül a forgatókönyv. Vagy csak simán idiótaság, mondvacsinált valami váltja ki a fordulópontot.
2017. máj. 17. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!