Hideg tél után akkor most hideg nyár következik?
Figyelt kérdés
Nem melegszik az idő, és jóval az átlag alatti hőmérsékletet mérhetünk, a jelentések szerint ez nem is nagyon fog változni. Akkor most egy hidegebb periódusban vagyunk?2017. ápr. 15. 08:27
11/16 Alain Delon válasza:
De egy 30 éves átlag nem úgy jön ki, hogy minden évben annyi van, hanem van benne szórás rendesen, ami azt jelenti, hogy az átlag alá is ment közben a hőmérséklet, de teljesen biztos, hogy a mostani alatt is volt benne.
12/16 anonim válasza:
Köszönöm, tisztában vagyok az átlag és a szórás jelentésével.
Igen, a harmincéves átlagban is van néhány, ami a mostani alatt volt (de nem is állítottam, hogy nincs ilyen). Pl. 1984/85, 1986/87, 1995/96, 2002/03 tele.
13/16 Alain Delon válasza:
És lehetne beszélni még az eloszlásról is, hogy nem locsos-pocsos évek után volt télies időjárás, hanem rendes telek lettek viszonylag hidegebbek. Akkor december elejétől (mert Mikulsára általában leesett az első hó) jóformán márciusig fix hó volt, most meg állandó találgatás van, hogy fehér Karácsony lesz vagy nem. Most meg az áruházakban ott állnak a lapátok, seprűk, szánkók, arra várva, hogy eljöjjön az időjárásuk. Évekkel ezelőtt zuhogó esőben jöttem haza január elsején. Ennyire van tél újabban.
14/16 Ay carramba! válasza:
Pff, fránya globális klímaváltozás! Heee!
15/16 A kérdező kommentje:
én csak arra akartam utalni, hogy szerintem nem egyenletesen van hideg nagyon hideg majd melegedés, hanem oktalanul hirtelen erős hektikus kilengések vannak! ugye március végén 25 fok és most alig egy két fok! kicsit értékeljük át az időjárást és adjunk hálát, hogy még élünk!
egyenlőre tudatlanok
2017. ápr. 22. 00:46
16/16 Ay carramba! válasza:
A folyamat pontos neve: Globális klímaváltozás...
Egyébként szerintem meleg nyarunk lesz, nem "hideg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!