Mi történik az egérfogóban lévő egérrel?
"Majd, ha veled is ezt csinálják, akkor magyarázz!"
Nem érv bűntettre. Nem magyarázok b.meg, hanem megmondtam, hogy bűntett, akkor bűntett. Majd mondd a bírónak is, hogy neki legyen ilyen szomszédja. Tutira enyhítő körülmény lesz.
"Egy kutya meg nem ember."
És akkor már mindent szabad?
Van jogod reklamálni
- a kutyák gazdájánál
- önkormányzatnál
- fel is jelentheted.
A kutyáktól téged tökéletesen elszigetelő kerítés építésére jogi úton kötelezhetik.
Ehelyett mi a zseniális megoldás: megmérgezem a kutyákat.
Grat.
Ismétlem, az bűntett.
És nem csak azért, mert a törvény kimondja, hanem mert embertelen, bunkó megoldás. Minimum az a színvonal, mint az a szomszéd, aki xarik rá, hogy téged zavarnak a kutyái.
Ha neked szánalmas, hogy az állatkínzás bűntény, akkor nem ebbe az országba való vagy.
"Hogy egy kutyának annyi, sőt több joga van, mint egy embernek."
Ezt honnan a szent xarból ástad ki, hogy több joga van? Hol volt ilyen írva?
Már ne haragudj, de ez ordenáré baromság.
Ha neked egy embert idegesíteni, meg egy kutyát megölni, az ugyanaz az értékrend-kategória, akkor nincs miről beszélnünk.
Nagyon nem ugyanannyi joga van, hanem sokkal kevesebb.
Pl. ha te megkínzod és megölöd, kapsz max 3 év felfüggesztettet, ha a kutya széttépne téged vagy csak súlyosan megsebesítene, őt halálra ítélnék.
Én értem, hogy utálod a kutyákat, de akkor sem mérgezheted meg őket. Beszélj a gazdájukkal, hogy kösse meg őket. Legvégső esetben jelentsd fel. De nehogy már aljas módon állatokat mérgezz.
Kicsit elszabadultak az indulatok.
De azért azt jobb helyretenni, hogy nem feltétlenül a kutya hibája, hogy egy neveletlen dög lett.
Nagymamámat meg engem, még gyerekként támadtak meg ilyen kutyák. A mama gyorsan felkapott, így nem haraptak meg, de az ő lábát jól megtépték.
Szerintem ha ilyen a helyzet, akkor mindenképpen tegyél feljelentést, mert egy agresszív kutya nem kicsit közveszélyes. Az állatvédők is csak addig védik, amíg nem az ő arcukba mar bele. Aztán utólag el lehet altatni, de az áldozatnak már senki sem adja vissza a kiharapott, szétroncsolt részt.
Azt is jó lenne tudni, hogy miért ugatnak annyit. Nem lehet, hogy a szomszéd éhezteti őket? Nincsenek fájdalmaik? Ha valami betegség gyötri őket, az is okozhatja ezt.
Tettél bármit?
Panasz önkormányzatnál, szomszéddal megbeszélni?
Nem, meg kell mérgezni a kutyákat.
Ne itt panaszkodj, megvannak rá a jogi utak.
Ha meg azt nem teszed meg, inkább mérgezel, remélem le is ültetnek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!