Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik anyag bontja a vizet?

Melyik anyag bontja a vizet?

Figyelt kérdés

A múltkor olvastam valahol, hogy van egy anyag, ami magától bontja a vizet és nem kopik a folyamat során, úgy működik mint egy katalizátor... Melyik ez az anyag, és hol lehet hozzájutni?

Köszi

2010. máj. 11. 18:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Elárulnád nekem, hogy a FOTOSZINTÉZISNEK mi a túró köze van a víz bontásához?

Mert tudtommal köze nincs hozzá.

Olyan anyag pedig nem létezik, amit ha beledobsz egy pohár vízbe akkor a vízből sutty, oxigén és hidrogén keletkezik az anyag meg változatlanul megmarad.

Ha lenne ilyen akkor meglenne a korlátlan, környezetbarát, színtiszta energia probléma oldva. Ugyanis ha a hidrogént elégetjük újra vízzé alakul, amit ismét bonthatnánk ezzel a csodálatos anyaggal, aztán megint elégetnénk....

2010. máj. 12. 14:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Nos a fotoszintézis első lépése a ciklikus fotofoszforiláció, azaz vízbontás. Ez biológia. Ezt fehérjék, enzimek, azaz biokatalizátorok segítik. Ott a fény energiája bontja a vizet. A fény elektronokat képez. A hidrogén ion, azaz a proton felveszi ezt. A mesterséges változatban nem cukrot csinálnak vele, hanem hidrogént és oxigént. Ezt másolták le a tudósok. Hát csak ennyi köze van a fotoszintézisnek a vízbontáshoz.
2010. máj. 12. 14:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem erre gondoltal:

[link]

2010. máj. 12. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!