Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Termittel el lehet olvasztani...

Termittel el lehet olvasztani egy rég nem használt sínt?

Figyelt kérdés

#sín #termit #acél?
2017. márc. 10. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Jogilag vagy tudományosan?
2017. márc. 10. 20:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy frissen használtat is.
2017. márc. 10. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, csak ne szabad.
2017. márc. 10. 23:02
 4/10 Walter_Dornberger ***** válasza:
100%

igen, hegeszteni és elégetni is lehet. de nem egyszerű, mert a sín vastag, a termit meg folyékony. alatta gödröt kell ásni, hogy az olvadék tudjon hova folyni, téglával körbe kell rakni, hogy a termit ömledék megolvassza a sínt, majd a megolvadt sín lefolyjon.

Az olvadt vas és termit keveréke baleseteszélyes, ha nedvesség van jelen robbanást okozhat!

(bontja a vizet, majd a durranógáz felrobban)

A fémlopás pedig BŰNCSELEKMÉNY.

2017. márc. 11. 04:20
 5/10 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Igen, annyira, hogy a termittel hegeszteni szokták a vasúti síneket.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=gY_Khg9i9yc

2017. márc. 11. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

A rendőrség nézi ezeket az oldalakat.

Innen kezdve már csak össze kell kapcsolni a helyszínt azzal, ami fémlopás most fog majd történni a vasút környékén.

2017. márc. 11. 13:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem, egyáltalán nem lopni akartam sínt :D ( mintha ezt most el is hinnétek xD ). Csak hallottam valahol, hogy termittel olvasztottak meg egy 4m vastag acél ajtót, azért érdekelt. De kösz a válaszokat
2017. márc. 11. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A termitreakció kb. 2200 C fokon játszódik le, a vas pedig úgy 1540 C fok körül olvad, és az acélötvözetek túlnyomó részének olvadáspontja is belefér a max. 1700 C fokos hőmérsékletbe. Tehát igen, bármilyen vasból készült dolgot meg lehet olvasztani, ha van hozzá elegendő mennyiségű termit.

Kérdés, hogy egy megszilárdult "vastócsa" miért lesz számodra előnyösebb formájú, mint a mostani síndarabod.

2017. márc. 11. 17:52
 9/10 anonim ***** válasza:
93%

Én nem játszanék termittel, baromi forró, és fújkálhatom, akkor se hűl le.

Neten van csomó video a használatáról, de én fosós vagyok amúgy is.

2017. márc. 11. 17:57
 10/10 anonim ***** válasza:
44%
Állítólag az ikertorony robbantásánál is használták. Az alagsorban / pincében 1 hét után is volt olvadt fém és sokan ennek a gőzétől betegedtek meg.
2017. márc. 15. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!