Termittel el lehet olvasztani egy rég nem használt sínt?
igen, hegeszteni és elégetni is lehet. de nem egyszerű, mert a sín vastag, a termit meg folyékony. alatta gödröt kell ásni, hogy az olvadék tudjon hova folyni, téglával körbe kell rakni, hogy a termit ömledék megolvassza a sínt, majd a megolvadt sín lefolyjon.
Az olvadt vas és termit keveréke baleseteszélyes, ha nedvesség van jelen robbanást okozhat!
(bontja a vizet, majd a durranógáz felrobban)
A fémlopás pedig BŰNCSELEKMÉNY.
Igen, annyira, hogy a termittel hegeszteni szokták a vasúti síneket.
A rendőrség nézi ezeket az oldalakat.
Innen kezdve már csak össze kell kapcsolni a helyszínt azzal, ami fémlopás most fog majd történni a vasút környékén.
A termitreakció kb. 2200 C fokon játszódik le, a vas pedig úgy 1540 C fok körül olvad, és az acélötvözetek túlnyomó részének olvadáspontja is belefér a max. 1700 C fokos hőmérsékletbe. Tehát igen, bármilyen vasból készült dolgot meg lehet olvasztani, ha van hozzá elegendő mennyiségű termit.
Kérdés, hogy egy megszilárdult "vastócsa" miért lesz számodra előnyösebb formájú, mint a mostani síndarabod.
Én nem játszanék termittel, baromi forró, és fújkálhatom, akkor se hűl le.
Neten van csomó video a használatáról, de én fosós vagyok amúgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!