A virusok ki lesznek valaha irtva?
Egyrészt nem élnek a vírusok, másrészt az antibiotikumok baktériumok ellen vannak, nem vírusok ellen.
És mivel ugye nem élnek, ezért szerintem nem lehet őket kiirtani.
Nem. A vírusok a valódi élet előtt már kialakultak, nagyon változatos formáik vannak, nem lesznek kiírtva, ebben biztos vagyok.
Az antibiotikumok baktériumok ellen valók, viszont jelenleg az is elég problémás terület a fokozott rezisztencia megjelenése miatt.
Az összes vírus biztos nem. Egyes vírusokat ki lehet irtani. Például a fekete himlő vírusát (amennyire jelenleg tudjuk) a természetben kiirtották, már csak 3 laborban vannak példányai.
Ezt azonban nem antibiotikumokkal értéke el (többek között azért, mert (mint előttem ketten is leírták) nem hat a vírusokra, csak a baktériumokra), hanem védőoltások segítségével.
"És mivel ugye nem élnek, ezért szerintem nem lehet őket kiirtani."
Szerintem értelmezhető a kifejezés, úgy értve, hogy teljesen elpusztítani, megsemmisíteni őket.
a virusnak több szerepe van.
előjelez problémát a szervezetnek
és gyorsitja az evoluciót.
okoz halált de vannak előnyei is van szerpe. de ez érvényes sok másra is, pl. a motorizált közlekedésre is.
gyorsabban eljuthatunk a pontból B pontba, de belehalhatunk.
ki lesz e irtva valaha a közlekedés?
a kérdés kb. ilyen horderejű.
A vírusok élettelen élősködő genetikai ágensek, teljes mértékben a gazdaszervezettől függenek. Szóval ha minden élőlény - melyek vírusok gazdaszervezetei - elpusztulnak, akkor a vírusok is kipusztulnak így, ugyanis önálló életre nem képesek.
Szinte naponta keletkeznek, alakulnak ki új vírustörzsek (akár antigén shifttel, akár mutációk révén), amik ellen új védekezési módot (pl. oltás) kell kifejlesztenünk.
És igen, az antibiotikumok baktériumok ellen jók :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!