Mit jelent a "Hőindex"?
Létezik egy példaprogram úgynevezett Arduino-ra (bővebben: [link] ami DHT22-es páramérő szenzorokat olvas.
Az eszköz/szenzor fejlesztői/támogatói által megírt programról van szó, nem én írtam.
Ennek a régebbi változata csak párát mért, de miután átírták a könyvtárat, az alapjait egy egységesített szenzorvezérlő függvénykönyvtárra tették, ill. jelentek meg más kialakítású (elektronikailag máshogy kivitelezett) típusai a szenzornak, akkor a függvénykönyvtárba, példaprogramba is tettek be egy "hőindex" ("heat index") visszajelzést.
Lehet, hogy figyelnem kellett volna jobban földrajzórákon, de lehet hogy ott se mondták el; mindenesetre nem tudom, hogy a "hőindex" mit jelent, mit nevez meg.
Le tudná ezt valaki írni?
Itt egy példa a program kimenetére - hogy az értékeket is lássátok, hogy >miről van szó<:
DHTxx test!
Humidity: 43.00 % Temperature: 16.10 *C 60.98 *F Heat index: 14.89 *C 58.80 *F
Humidity: 38.20 % Temperature: 19.70 *C 67.46 *F Heat index: 18.72 *C 65.70 *F
Humidity: 38.20 % Temperature: 19.80 *C 67.64 *F Heat index: 18.83 *C 65.90 *F
Humidity: 38.20 % Temperature: 19.70 *C 67.46 *F Heat index: 18.72 *C 65.70 *F
Humidity: 38.20 % Temperature: 19.80 *C 67.64 *F Heat index: 18.83 *C 65.90 *F
"Hőérzet"
Pl. ha meleg van, és túl párás a levegő, akkor sokkal melegebbnek érezzük (fojtó hőség): a 30 °C, 95% rel. páratartalmat 42 °C-nak érezzük.
Hogy mik vannak!!
El nem tudom képzelni, hogy sikerült ezt mintavételezni, számszerűsíteni, s így képlettel közelíteni. (utóbbit még nagyjából el tudom képzelni, mert analízissel biztos megoldható, de a dolog számszerűsítése így is nagy rejtély számomra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!