Mit jelent az, hogy "napnyugta"? Mára pl.16:24re írták, de 16:00körül már lement a nap és csak az a fura félsötét volt még 25-30 percig.
Figyelt kérdés
2017. jan. 24. 20:43
1/5 A kérdező kommentje:
Nekem a napnyugta azt jelenti, hogy addig süt a nap, aztán jön a szürkület. De ezek szerint már a kb. 30 perces szürkületet is beleszámolják?
2017. jan. 24. 20:46
2/5 anonim válasza:
A horizont távolsága, ameddig még látod a napot függ a környéked domborzati viszonyaitól (is). Egy teljesen sík területen "később megy le a nap".
Az is kérdéses, hogy az ország melyik pontjáról nézed. Van különbség keleti széle és nyugati széle között, talán percekben mérhető.
3/5 anonim válasza:
Nem tudom, honnan nézted, de ha csak nem a pusztából, akkor nem láthattad a nyugati horizontot.
"talán percekben mérhető" - 1 fok hosszúságkülönbség 4 perc időkülönbség. Úgyhogy Szentgotthárdon 26 perccel később megy le, mint Csengersimán.
4/5 A kérdező kommentje:
Konkrétan a városra kerestem rá.
2017. jan. 24. 22:24
5/5 anonim válasza:
De a nap korongját nem láttad a megadott idő után ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!