Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fizika könyveket tudnátok...

Fizika könyveket tudnátok ajánlani nekem?

Figyelt kérdés

Matematika bsc szintű diplomám van, illetve programozással foglalkozom. Sajnos egyetemi évek alapján nagyon-nagyon keveset találkoztam a fizika világával,pl a hővezetés egyenlete és megoldása explicit euler módszerrel, ennek konvergenciája stb, de itt sem a jelenség fizikai mivolta volt a fontos, hanem a megoldási módszer matematikai elemzése.

Tehát úgy érzem, hogy a szükséges háttérismeretek megvannak, esetleg pl a tenzorokra gondolva, amit nem tanultam, jól meg vannak alapozva a kibővítéshez.

Szerencsére már nem köt le az egyetem, hogy csak arra koncentráljak, így tudnék több időt erre a témára szentelni. Ezért kérdezném, hogy milyen könyveket ismertek erre a célra? Egy alapozó könyv is jól jönne, amolyan középiskolai szintű, bár tudom, hogy az nagyon le van butítva, de már az alapokkal sem vagyok tisztában. Illetve milyen egyetemi szintű, jó tankönyvek vannak? Az, hogy jó kicsit szubjektív. Van-e olyan egyetemi fizika tankönyv, mint pl az analízisből a T. Sós féle Analízis, vagy a Freud-féle Lineáris Algebra, Fuchs féle Algebra és még lehetne sorolni. Elnézést a hosszú, terjengős kérdésért és köszönöm annak a segítségét aki válaszol.

2017. jan. 18. 16:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Az ELTE Általános fizika című sorozata szerintem jó lenne neked.

[link]

[link]

[link]

Ez kb. 1500 oldal, egy időre csak leköt. :) A második kötet foglalkozik elektromossággal, azt tudtommal nem lehet újonnan beszerezni, én csak könyvtári kötetet olvastam.

2017. jan. 18. 16:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát ilyen könyvek több mint egy ideig! :) Bőven években mérhető. Mégegyszer köszönöm, mindenképp ránézek.
2017. jan. 18. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!