Több millió év múlva lehetséges hogy a kutyák vagy a macskák, majmok agya fejlődjön és hogy sokkal intelligensebbek legyenek? Hiszen változó ingerek érik őket
Figyelt kérdés
2017. jan. 4. 19:11
11/12 anonim válasza:
"Kíváncsi lennék arra, hogy egy farkast (a kutya ősét) meg lehetne-e tanítani mindarra, amit ma egy vakvezető/rendőrségi/cirkuszi kutya képes megtenni. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy igen." - valószínűleg nem. De ez nem azért van, mert a szükséges intelligencia hiányzik hozzá, hanem mert az emberrel létesített kapcsolatra való készsége és hajlandósága hiányzik. Egy macskát sem tudsz betanítani pl. vakvezetőnek vagy drogkeresőnek, pont ezért. Intelligenciája lenne hozzá, csak nem akar együttműködni az emberrel.
12/12 anonim válasza:
#11: Szerintem az intelligencia magában foglalja az együttműködési készséget, az együttműködésre való hajlamot is. Hiszen fel kell tudni fogni azt, hogy ha bizonyos helyzetekben megengedőbb vagyok, elfogadom a másik céljait, segítek neki megvalósítani azt, az az én konyhámra többet hoz, mintha nem tenném és mennék a saját fejem után. De cáfold meg kérlek, ha nem értesz vele egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!