Kezdő űrtávcső?
Figyelt kérdés
Tudnátok ajánlani jó áron, jó minőségben kezdő távcsövet. Nincs nagy elárásom, mert még csak most kezdett el érdekelni a csillagászat.
Linkeket, vagy akármi mást tudnátok küldeni?
2016. dec. 27. 08:36
1/5 Szirty válasza:
Kezdőként először egyszerűbb földi csillagászati távcsövet javasolnék.
Az űrtávcsövek (Hubble, Spitzer, Chandra, Kepler, SOHO, Webb) a nagyok játékszere... :)
2/5 A kérdező kommentje:
Elnézést, arra gondoltam én is. :)
Esetleg márkát, vagy konkrét eszközt tudnál javasolni? Körülbelül milyen értékben érdemes venni?
2016. dec. 27. 08:59
3/5 anonim válasza:
Tavcsö.hu. Itt mindent megtalálsz, és informálòdni is tudsz. Én 114/900 nevton távcsövel kezdtem és nem bàntam meg. Kb 50E volt.
4/5 anonim válasza:
Nos szerintem kezdőként egy lencsés jobb lenne, de ha a jusztírozással megbékélsz akár egy tükrös is. Ez utóbbi nagyobb méret/fényerősebb/ olcsóbb. A lencsés igénytelenebb, kontrasztosabb. Mindenképp olvass utána. Pl a csillagváros fórumon. Távcsövet pl a makszutov.hu vagy a budapesti távcső centrumból vegyél! Felejtsd el a teszkósakat. Nos fontos a mire kellene dolog, mennyiért. De kezdőnek egy eg2 őn egy 90/900L vagy egy 150/650T tökéletes és megfizethető.
5/5 TappancsMancs válasza:
Van egy használt ha érdekel:
Próbáld megvenni a Hubble-t, hátha eladnák végül is használt áron juthatnál hozzá. A megépítése 2,5 milliárd USD volt, ebből alkudj le majd. Vagy tárgyalj egy másodpéldányról a Lockheed Martin Corporationnal hiszen a tervezési költség lejönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!