Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lessz ha beleesek egy...

Mi lessz ha beleesek egy fekete lyukba?

Figyelt kérdés

2016. dec. 25. 12:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10 és ha az esemény hhorizonton kívűl akkor nem fáj?
2016. dec. 28. 09:55
 12/19 Mojjo ***** válasza:
100%
@11: a fekete lyukba zuhanó ember szempontjából teljesen tökmindegy, hogy az eseményhorizonton kívül, vagy belül tépődik miszlikbe.
2016. dec. 28. 10:38
 13/19 anonim ***** válasza:
Meghalsz.
2016. dec. 29. 19:32
 14/19 Fizikiwi válasza:
70%
Megmurdelsz
2017. jan. 15. 20:48
 15/19 anonim ***** válasza:
Az eseményhorizont közelében megnyúlnak az "sz" hangok. ;)
2017. jan. 17. 17:45
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
#11 Nem tudom hogy fáj-e, de biztosan ütközni fogsz másodpercenéknt sok-sok milliárdnyi egyéb, a fekete lyuk körül a fénysebesség jelentős százalékával keringő protonnal, atommal, ionnal, és egyéb részecskével, amik a fekete lyuk körüli akkréciós korongot képezik. Sőt, igazából ennek az ultraerős röntgensugárzása már azelőtt megöl, mielőtt a közvetlen közelébe kerülhetnél a fekete lyuknak.
2017. jan. 28. 17:51
 17/19 anonim ***** válasza:
De ha én egy közeli űrhajóból figyelném a kérdezőt a zuhanàs közben,Én azt látnám hogy ő egy ponton megáll,és nem mozdul...végtelennek làtnàm az ő zuhanàsát.Ő megint màst látna
2017. jan. 29. 08:57
 18/19 anonim ***** válasza:
75%

Ő meg elvileg pont az ellenkezőjét, hogy te elunva a szemlélődést otthagyod az űrhajóddal, majd egyre jobban felgyorsulna a kinti világ, a látható csillagok őrült mozgásba, körözésbe kezdenének, egyre növekvő sebességgel, majd ahogy neki egyre nagyobb lesz a sebessége a bezuhanás folytán, már csak fénycsíkokat és fellobbanásokat látna a csillagok helyén. Végül ahogy majdnem elérné az eseményhorizontot, az egész univerzum felizzani látszana (a szemébe kívülről érkező fény hullámhossza összemenne, az univerzum egészét kitöltő mikrohullámú sugárzás átcsúszna a látható tartományba), és az univerzum teljes további élete lepörögne a szeme előtt.

Legalábbis elvileg, mert minden beérkező fény hullámhossza is összemenne, a látható fénytartományból UV, majd röntgensugárzás válna, ami megint csak nagyon hamar megölné a kérdezőt.

2017. jan. 29. 09:10
 19/19 EagleHUN ***** válasza:

A kérdező kérdését többnyire már megválaszoltátok.

Ha vki beleesik az meghal. Más kérdés hogy közben mit lát érez.

16-os az csak azoknál a fekete lyukaknál van melyek esznek is. Inaktívaknál ez nem következik egyértelműen.

18-as erre még én sem gondoltam. Érdekes.

2017. jan. 29. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!