Miért nem alkalmas a kálium klorid lábasok készítéshez és melyik 2 másik fémes kötésű sót lehetne ajánlani?
Ezt a feladatot kaptuk, de nem jövök rá, hogy mi lenne a helyes válasz.
Azt gondoltam, hogy talán azért nem alkalmas rá, mert mérgező és helyette lehetne a réz-klorid és a cink-szulfát. De fogalmam sincs, hogy jól gondolom és az említett 2 só mivel jobb.
A kálium klorid csak nagyon kevéssel mérgezőbb szájon át mint a sima konyhasó (Az LD50 számot kell nézni jobb oldalt!):
Vagyis tiszta formában is simán megeheted, ami nem kell a szervezetnek a vesék kiválasztják!
Intravénásan (injekcióval beadva!) nagyobb mennyiség szívrohamot okozhat!
Mint sok más anyag is!
Nem ez a poén benne, hanem hogy utána nehezen vagy sehogy sem kimutatható, mivel természetes úton is megtalálható a szervezetünkben!
Köszönöm! Igaz, tényleg nem fémes kötést írnak, hanem fémet tartalmazót. Bár ha ion kötésû az összes só, akkor annak a feltétele, hogy az egyik alkotója az fém, nem?
És melyik lenne jó második példának?
Réz-klorid edényt ne csinálj, oxigén jelenlétében (légkör) hevítve (melegítve) klórgáz keletkezik :D
Frankó ölős lábas :D
Cink- szulfár meg melegítve olvad, mérgező, hánytató hatású (bónuszként asszem kicsapja a fehérjéket is :D)
Kálium-kloriddal pedig vigyázni kell, mert oldódik & túladagolható.
Ezek alapján én egyikből se csinálnék edényt.
Főleg, mert mindhárom oldódik vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!