Hol tudom megnézni a világ összes faját?
Szerintem írd be a Google-be, hogy "all species" vagy "species inventory".
Itt van például a Brit Természettörténi Múzeum adatbázisa (!ez csak az UK-ban honos fajokat tartja nyilván):
Hasonlóakat találhatsz országonkénti (már amelyik ország intlzetei fenntartanak ilyet), vagy egyéb kategóriák szerint lebontásban (pl. veszélyeztetett fajok listája, a "vörös könyv": [link] Other search options->Taxonomy)
Összes fajról való adatbázis nincs; illetve ha rákeresel az "all species inventory"-ra, láthatod, hogy hirdeti magát egy csopot, hogy ők majd...de az asztalra még nem tettek le semmit.
#7: Bizonyíték? Mert ezt erősen kétlem.
Keverékekből a legextrémebb párosításokra is láttam már példát. A valódi gát igazából ugye a párosodás fizikai megvalósítása, de nem hallottam/találtam semmi bizonyítékot rá, hogy ez a megtermékenyítésre is kiterjedne.
Tudod igazolni?
Mojjo: Szerintem eléggé "mahematician's answer" választ adtál a érdezőnek: helyes, csak nem gondoltál bele, hogy a kérd. mit akarhat/mire lehet szüksége. Erősen valószínű, hogy nem a világ összes fajáról összehasonlító elemzést író biológus, csak egy érdeklődő. Tehát ha minden fajt összesítő adatbázis nincs is, neki nem is erre van igazából szüksége. Abban viszont tudunk neki segítséget nyújtani, amihez neki kell.
(Attól még a válasz helyes, csak nem muszáj ennyinál megállni. :) )
^hogy megválaszoljam a saját kérdésemet is:
én egy ilyet találtam
Ez valóban azt állítja, hog a finom genetikai eltérések akadályozzák a kutyakeveredést (bár nem állították meg a lehetőséget teljese, legalábbis a vizsgált fajtáknál).
A cikkben a Beagle-szetter keveredés volt a példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!