Szerintetek érdemes lenne Magyarországnak a kelet-európai időzónához csatlakoznia? (ahol Románia, Ukrajna stb. található)
Jelenleg, sok magyarországi év után Erdélyben tanulok, és meglepett, hogy reggel 7 körül korom sötétben megyek suliba (kezdésre persze kivilágosodik), de ugye mivel a fényviszonyok nagyon hasonlók, egy órával tovább is van világos...ezért + mert elég logikátlannak találom, hogy ugyanaz az időnk, mint a spanyol, francia Atlanti-óceán partjainál (ahol nyáron igen sokáig világos van), de eltér a szomszédos Romániáétól, kissé utánaolvastam a témának, találtam is egy érdekes cikket:
mit gondoltok erről?
Még Erdélyben is elég természetellenes az UTC+3 órás nyári időszámítás, éjfél fele sötétedik be teljesen. Nálunk katasztrófa lenne.
Normál téli időszámításnál Budapesten, ami nagyjából az ország közepén van, 11:43 körül delel a Nap, nyárinál 12:43-kor. Nem elég nagy eltérés? Jobb lenne, ha álló délben 13:43-mat mutatna az óra?
Semmiképp nem mennék előre egy teljes órával, viszont az nem zavarna, ha a nyári időszámítás maradna télre is (ami ugye valójában időzónaváltás + óraállítgatás eltörlése). Valamiért sokkal jobban utálom a korai téli sötétséget, mint a későn kelő napot: ez utóbbiban valamit egyenesen élvezetesnek is találok.
Amikor Németországban dolgoztam (40 perccel később kel a nap) imádtam, hogy télen a munkanapom első órájában világosodott, "ki korán kel, aranyat lel" érzés fogott el mindig.
#1: ez a 13:36-os delelés infó honnan van? Még Sopronban, nyári időszámítás alatt se delel 13:00 után soha a nap.
Míg az óra télire visszaállítása után Debrecenben 11:17-kor fog delelni a nap, ami óriási kib..szás, és ez még csak nem is a legkeletibb városunk:
Nyári időszámítást egész évre! :)
Igen,mindenkepp..Tököm kivan vele,hogy delutan 4-kor telen mar sötet van.
Es pont leszarom,hogy mikor "delel" a nap. Felölelem delelhet delutan 3-kor is,ha több ideig van vilagos.
Az iskolások, akiknek délután négyig kötelezően iskolában kell lenniük, a téli szünet környékén sötétben mennek haza.
Nyári időszámítást egész évre! :)
Csatlakozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!