Miért áll össze a fagyasztott borsó ahogy szobahömérsékletü vízhez ér?
Figyelt kérdés
Mikor kiveszem a bodoz borsót a mélyhütöböl, akkor megrázom és hallani hogy a szemek külön külön vannak. Aogy bele öntöm egy tál vízbe, a borsószemek egyenként gurulnak bele de abban a pillanatban egybe áll az egész és elég sok idö meddigre szétolvadnak.
Mitöl van ez?
2010. ápr. 26. 11:39
1/2 anonim válasza:
Fizikaórára jártál valaha?
A borsószemek nagyon hidegek és a felszínükre vékony rétegben szinte azonnal ráfagy a víz, ha a szemek összeérnek, akkor azok is összetapadnak, összefagynak.
2/2 anonim válasza:
Na igen, de akkor a zacsiban miért nincsenek összeragadva? Hiszen ott is van közöttük "jégkása"-ami ugye szintén víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!