Hol találhatnék arra vonatkozó adatokat, hogy a kréta legvégén milyen viszonyok uralkodtak?
A dínók voltak a dominánsak, de megjelentek az első elevenszülő kisemlősök és a zárvatermő növények is. A mai szőlő és fügefa őse már biztosan létezett.
Egyre jobban terjedtek a madarak, megjelentek a tyúkalkatúak és a kacsák.
Talán a legkorábbi földtörténeti kor lehetett, amiben egy mai időutazó már a mai természetre emlékeztető környezetben találná magát, nem pedig egy annyira idegen világban, ami akár egy másik bolygó is lehetne.
Sziasztok. Köszi az eddigi válaszokat. Igen, az állatvilággal nincs gondom. Dinoszauruszokról elég sokat olvasok.
Csak a többi dolog nincs részletezve. Pl. a növények (legalábbis én nem találkoztam ilyesmivel) konkrétan leírva. Már amiket ismerünk. Pl. mint a sárkányfenyő. Habár lehet wikipédián lehet szemezgetni. Esetleg erről nem ismertek valami könyvet?
Középidőt csak a kulcsszavaknál használtam, de ahm...inkább csak konkrétan a kréta vége felé érdekelnének a viszonyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!