Virág tápoldatokban a P2O3 vagy a P2O5 az vörös vagy sárga foszforból van?
Virág tapoldatokban a P2O3 vagy a P2O5 az vörös vagy sárga foszforból van? (Amelyeket pl tescoban arusitanak)
Én úgy tudom, hogy vörös.
Köszönöm a válaszod, én nagyon laikus vagyok a témában.
Igazából azt szerettem volna megtudni, hogy pl mint a gyufa gyártásából is kivezették a sárga foszfort erős mérgező hatása miatt, úgy vajon ezekből a hétköznapi - bárki számára hozzáférhető - növény tápoldatokból is?
Én azt olvastam valahol, hogy nagyon kevés helyen használ az ipar sárga foszfort már.
Jók a válaszok, tényleg, hogy érzékeltessem, a kérdés miért nem válaszolható meg, hadd mondjak egy hasonlatot, a forró teától nem fogsz nagyobb eséllyel megfázni attól, hogy nem sima tiszta forrásvízből van, hanem befagyasztott forrásvíz jégkockából olvasztották.
Mire felforrt, az a víz az víz.
#3-asnak, köszönöm, igen ez volt kérdés, a kutya beleivott (4-5-öt lefetyelt 1.5 liter 20ml-es tápoldatot tartalmazó vízbe, amire észbekaptam. Nem lett baja, de olvastam a sárga foszforról, hogy az meg 3 nap után fog bajt okozni, és a máját tönkreteszi neki.
Köszönöm mindenkinek segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!