Mit csinál pontosan egy gyógyszerész?
Azt tudom hogy több ága van,de valaki le tudja nekem írni összeszedve ezeket, esetleg személyes tapasztalatokat írni?
Általános iskola 7.osztálya óta valahogy bennem van hogy "gyógyszerész leszek", a szüleim és az akkori osztályfőnököm is erre ösztönöztek, és bár fogalmam sem volt mit csinál egy gyógyszerész de szerettem a kémiát és ennyi elég volt akkoriban.
Kémiás iskolába kerültem(heti 7 kémia óra) és rájöttem hogy hiába voltam könnyű szerrel dícséretes 5-ös kémiából általánosban,amiket most veszünk az minden csak nem könnyű.És 2 ilyen nehezebb év után felmerült bennem a gondolat hogy mivel is foglalkozik pontosan egy gyógyszerész? Mert a labort azt szeretem, szívesen dolgoznék laborokban, de a számolásal hadilábon állok, és a fizkém még csak jövőre fog bejönni...Persze megpróbálom megérteni és ha kell külön órákra járni, de nem szeretnék egész életemben ezekkel foglalkozni.Mármint a számolásos részével.Van olyan ága a gyógyszerészetnek ahol csak laborban lehet dolgozni?
17/l
Utolsó:a legelső kommentet nézted?:D
Egyébként köszönöm a válaszokat, valamit nagyon összekevertem.Az az igazság hogy bár egy kémiás iskolába járok de egy tanár sem bírja értelmesen elmagyarázni a szakokat, 5-en 5 félét mondanak.
Ez alatt a 2 év alatt amióta ide járok annyit tudtam meg, az terjesztette mindenki hogy a vegyészet bonyolult és sokkal rosszabb és értelmetlenebb mint a gyógyszerészet.
És én eddig úgy tudtam hogy amiket ti a vegyészethez írtatok azt a gyógyszerész (is) végzi, sosem tudtam pontosan hogy mit csinál egy vegyész, de igazából idáig nem is érdekelt.
De valamennyire megvilágososdtam, majd még utána nézek az interneten.
Hát az én fejem az itt olvasott kommentektől viszont mindjárt szétrobban. 5 éven keresztül vért izzadok az egyetem , és akkor más emberek veszik a bátorságot , hogy így semmibe vegyék a hivatásom. El nem bírjátok képzelni , hogy milyen mennyiségű és mélységű anyagot kell tudni annak a patikusnak aki a kezedbe nyomja a gyógyszert. Hatástanból meg kell tanulnunk az összes létező gyógyszer összes hatását , hatásmechanizmusát és mellékhatását. És ez csak egyetlen tárgy a rengeteg közül.
Mindenki az orvost sztárolja és emeli a magaslatokba. De abba senki nem gondol bele , hogy az orvos gyógyít azokkal a gyógyszerekkel amiket gyógyszerészek fejlesztettek , állítottak elő és adják a beteg kezébe. Egy átlag háziorvos ismert kb 30 gyógyszert és akkor ezekből írogat fel. Elmegy valaki az orvoshoz magas vérnyomással felír neki egy készítményt , a kettőből amit ismer , ha nem hat , akkor majd elmegy a kedves beteg a kardiológushoz aki ismeri az összes vérnyomáscsökkentőt. Míg egy gyógyszerész pontosan ismeri az összes létező gyógyszer összes típusát. A gyógyszerész az egészségügyi lánc utolsó ellenőrzője , szerintetek mi van akkor ha véletlenül az egyik gyógyszerből 0,5 mg-os helyett 10 mg-ost kapsz??
Teljesen igazad van,de tényleg.
És köszönöm ezt az ismertetőt, ez is egy szelet a gyógyszerészet világából, amire nagyon kíváncsi vagyok.
Nem tűnik könnyűnek, de szerintem nagyon szép hivatás, jobban meg kellene becsülni az embereknek:)
Ez a bótos elég felháborító.
Mint előttem szóló szaktársak, csak javasolni tudom, hogy gyertek megpróbálni. Elég kemények a követelmények. Az ilyen nagypofájúak amúgy is sokáig szokták húzni itt.
Szerintem nem kéne okoskodni, ha nem látsz bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!