Hogy-hogy egy mágnes sosem veszti el mágnesességét?
tuttommal így van, de hogy lehet?
csak mer' akkor ezt fel lehetne használni "energia csinálásra" de ilyenről még nem hallottam , hogy a mágnes munkáját kihasználva fejlesztenek energiát, van ilyen?
Én meg úgy tanultam, hogy pl.melegítés hatására elvész a mágnesség.
Nem tudom hány éves lehetsz, de tudni illene, hogy pl.az áramfejlesztés lényege - tekercs mozgatása mágneses térben.
Pedig használják. Így működnek a generátorok (kis része) és a dinamók.
A mágnesességét, pedig azért nem veszítik el, mert a mágneses momentumai rendezetten álltak be és rögzültek.
Ahogy az első is mondja, persze felhevítve a mágnesek is Elvesztik mágnesességüket.
Atyám! Mit tanítanak manapság az iskolákban???
Az elektromos energia, amit te is használsz most az végső soron mágneses elven nyerjük.
Legyen szó ato, szél, vagy vízenergiáról a meghajtás módja mindegy, de a lényeg az elektor-mágneses elv.
Ütésre is csökken a mágnesessége.
A mágnes lényege, hogy benne elemei mágnesek vannak, rendezetten. Ha bármi okból (ütés, hő) veszítenek a rendezettségükből, akkor a mágnes ereje csökken.
Energiát meg akkor lehet vele termelni, ha munkát fektetsz be.
A mágnesek vonzó-taszító mozgását egy bizonyos szerkezetben szerettem volna én is forgó mozgássá alakítani(energia kinyerésre), de sajnos ha állandóan kitesszük mágneses inzultációnak az egyik mágnest 1 másikkal ,akkor bizony hamar elveszítik a mágnesességüket.
Az,hogy 1 sima vaslemezhez rögzítve évezredekig ott marad egy hűtőmágnes,az nem jelenti hogy ha kemény munkára befogod akkor is meg tartja ezt a mágnesességet,legyen akár egy mai hi-tech ritkaföldfém mágnesről is szó. Úgyhogy a hosszútávú energia kinyerés nem működik pusztán mágnesek segítségével. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!