Ha a kávéba tejet teszünk, akkor tenyleg nem lessz olyan erős?
Nem lesz kevésbé erős.
Viszont ha vacak, csersavas a kávé, akkor a tej lúgossága valamennyire semlegesíti és kevésbé okoz gyomorbántalmakat.
Törökösen készített kávé esetén erősen javallt a tej, mert az a hosszabb ázás miatt még jó minőségű kávéőrleményből is erősen csersavas.
Koffein ugyanannyi lesz benne, de nem fogod olyan erősnek érezni az ízét, mivel hígitod. Mint a szörpöt.
A feles páleszben is annyi az alkohol, mint fél liter sörben.
Én azért iszom a reggeli kávét, hogy üssön mint Tyson.
Ha tejjel hígítod, akkor a gyomorsavad, és az enzimjeid le lesznek kötve a nehezen emészthető fehérjékkel.
Tehát a kv-ban lévő koffein mennyisége nem változik, viszont lassabban szívódik fel.
"ha vacak, csersavas a kávé, akkor a tej lúgossága valamennyire semlegesíti "
Valami már magyarázatot kell kitalálni, mert a tej enyhén savas, az átlagos normális tej pH értéke 6,45-6,6.
"Valami már magyarázatot kell kitalálni, mert a tej enyhén savas, az átlagos normális tej pH értéke 6,45-6,6."
Hát ennél még az ásványvíz is savasabb.
Amúgy a pH-érték ide kevés. A lúgos összetevők számítanak. Azt hiszem érthető, hogy egy ilyen majdnem semleges pH savas ÉS lúgos összetevőket jelent együtt. És nem a savasság ártalmatlanítása a lényeg, hanem konkrétan a csersavé. Nem a pH-érték káros, hanem a csersav.
Hát ez engem is érdekelne.
Hogy konkrétan a csersav, konkrétan a tej melyik lúgos összetevőjével reagál el. Melyik lúgos összetevő tud úgy manifesztálódni, hogy "semlegesíti" a csersavat. Ha a közeg amúgy savas. Mégha gyengén savas is.
Hát ezt meg nem mondom neked.
Gondolom valamelyik fehérjével reagál.
Nem feltétlenül titrálja, de leköti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!