Perimortem, Postmortem. Jól értem őket?
Figyelt kérdés
Jól értem, hogy az alábbi szavak miket jelentenek?
Postmortem: halál után bekövetkezett elváltozások, sérülések (pl. ha már meghalt valaki, azt még egyszer meglövik)
Antemortem: a halál előtt bekövetkezett elváltozás, sérülés (pl. valakinek eltörik a bordáját és azután ölik meg)
Perimortem: a halál időpontjában bekövetkezett elváltozás, sérülés (pl. fojtogatással ölnek meg valakit és ugye ez nyomot hagy a nyakon)
2016. aug. 22. 16:10
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. aug. 22. 16:33
4/8 anonim válasza:
Én még nem hallottam, hogy "perimortem". De azt igen, hogy "perinatális", és tudom is, mire mondják. Ez a másik vége.
5/8 A kérdező kommentje:
Ezt a szót még nem hallottam. Ma is tanultam valami újat, köszi! :)
2016. aug. 23. 23:52
7/8 ettro válasza:
Ha van
Perimortem
Antemortem
Postmortem
Akkor kell lennie premortemnek is.
Nálam az alapvető. Persze nem szokták használni vizsgálatok során pedig neha nagxon fontos lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!