Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Körülbelül hány év (ezred)...

Körülbelül hány év (ezred) múlva lesz a Föld a világ központja?

Figyelt kérdés
Értem ezt úgy, hogy hány év fog kelleni ahhoz, hogy az emberiség terjeszkedjen a világegyetemben, a Naprendszer valamennyi bolygóját és holdját kolonizálja, majd más és más galaxisokba terjeszkedjen, ott is „gyarmatokat” hozzon létre és benépesítse az exobolygókat? Így kvázi a Föld a galaxis, a világ központjává válna, hiszen (az esetek jelentős többségében) a Föld maradna az emberiség központja.
2016. aug. 10. 19:42
1 2
 1/12 Gugu Gabor ***** válasza:
92%
Mivel jelenleg a mars utazás is csak terv és 2030 körülre tervezik az első utat azt mondom hogy legkevesebb évszázadok...de persze az is lehet hogy soha.
2016. aug. 10. 19:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgess az előző kérdezővel, mert ő már azon stresszel, hogy az unokái meghaknak mert nemsokára felmelegedik túlnépesedik éhenhal szomjanhal... az emberiség , akkor pedig max a Mars marad célnak
2016. aug. 10. 20:29
 3/12 EagleHUN ***** válasza:

Valószínű soha!

Egyenlőre a saját naprendszerünket sem tudjuk meghódítani!

Más bolygóra még nem lépettt ember.

Ha ez megvan utána kezdhetünk a Galaxis meghódításába.

Mivel néhány száz fényéven belül (kb ennyit látunk a Galaxisból ami 200 ezer fényév átmérőjű!) is több ezer csillag van ez év ezredekig is eltart majd. Ha meg az egész Galaxisunkat hódítanánk meg az már év milliókba fog telni.

A szomszédos Galaxisok meghódítása?

Megszűnik a világegyetem mire végeznénk...

Ez azért biztos mert nyilván ki lehet fejleszteni nagyon gyors közel fénysebességgel haladó űrhajókat. De ha 0-ról fénysebességre kapcsolsz akkor meghal bent minden élőlény. Kb max 2-3 G-vel kell gyorsítanod, és a megérkezés előtt lassítanod! És ez sok idő... nagyon sok idő!

A legközelebbi csillag csupán 4 fényév fénysebességgel.

De a fentebbi probléma miatt nem lehet kb olyan 30 évnél gyorsabb a megoldásod.

Tehát a lendületmegmaradás törvénye is gátat szab!

És jelenleg nincs semmi (még ötlet szinten sem) amivel ezt meg lehetne kerülni vagy át lehetne hágni!

2016. aug. 10. 20:49
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

"Így kvázi a Föld a galaxis, a világ központjává válna, hiszen (az esetek jelentős többségében) a Föld maradna az emberiség központja."

Hehe. Ahogy most is Afrika az emberiség központja? Ahogy most is Európa a nyugati civilizáció központja? Ha az emberiség tényleg meghódítja majd a galaxist, ki van zárva hogy a Föld marad a központja.

2016. aug. 10. 20:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már Assimov sem így gondolta.
2016. aug. 10. 21:04
 6/12 anonim válasza:
52%
Galaxis szintű központá nem tudni, de quadráns méretű központá kb. 2300-ban érheti el magát.
2016. aug. 10. 21:53
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Most is a Föld a világunk központja. Hiszen a mi szemszögünkből nézve körülöttünk forog a világ. Mókát félretéve, szerintem ezt lehetetlen kiszámítani ha van rá válasz egyáltalán. Szerintem ha át is tudunk kerülni már csak az első idegen bolygóra is, akkor is csak az emberiség felső -nem tudom hány ezre lesz a "szerencsés" költöző. Az emberiség nagy részének a Föld lesz a koporsó. Summa summarum: Olyan sci-fi szerű (én is fan vagyok) galaktikus köztársaságra 1% alatti esély van.
2016. aug. 10. 22:30
 8/12 anonim ***** válasza:
25%

Az ember kinyírja magát és a Földet, mielőtt bármiféle intergalaktikus terjeszkedésbe kezdene.

Csak egy parazita az emberi faj, ami feléli az erőforrásait, miközben elszaporodik, aztán amikor elfogyott minden, akkor szépen kipusztul.

Az ember képtelen fenntarthatóan megtartani az élőhelyét. Ha képes lenne rá, akkor most paradicsomi körülmények között élnénk itt a Földön problémák nélkül, és soha nem lenne szükség terjeszkedésre.

2016. aug. 10. 22:59
 9/12 Vree ***** válasza:
100%

Már most is a Föld az általad mondott szempontból a világ központja. :) Szóval 0 év.

Amúgy honnan veszed, hogy pontosan körkörös lesz a diaszpóra? Lehet, hogy találunk egy tökjó bázist pár naprendszerrel odébb, ahonnan könnnyebb a csillaghajókat indítani vagy mittomén. Vagy lehet, hogy az Androméda felő eső oldalon nincsenek is lakható bolygók. Ha logikusan terjeszkedsz követve a legérdemlegesebb, leghatékonyabb irányt, kétlem, hogy feltétlen olyan helyzetbe jutsz, ahol csak böksz egyet a lakott területek közepébe és ott a Föld.

2016. aug. 10. 23:27
 10/12 Tislerics Máté ***** válasza:
69%
2050-ben már lehetséges hogy Marsi kolóniák lesznek. Persze csak pár ember... 2100-ban már akar egy kisebb falu, 2300-ban akár városok... Addigra lesz elég tapasztalatunk, hogy elkukkantsunk más naprendszerunkben is. Maga az út lesz az ami lassitani fogja a terjeszkedést. Szerintem 3000-ben már lesz pár bolygó amin ember él. Utána már bármi jöhet, akár a Tejút meghódítása is. Parazita módjára természetesen. Az ember már csak ilyen. Sőt maga a Földi élet ilyen. Kell az energy, hiába...
2016. aug. 11. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!