Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy hosszú élettartamú...

Sansa LannisterStark kérdése:

Ha egy hosszú élettartamú állat párosodik egy röviddel, melyik tulajdonság öröklődik?

Figyelt kérdés
Nem vagyok képben a genetikával. De vegyünk pl a kutyákat. Van amelyik 20 évig is elél, van amelyik csak 8 évig, ez fajtafüggő. Ha a két véglet párosodna egymással, a keverék milyen élettartamot örökölne?

#élettartam #életkor #genetika #öröklődés #keveredés #domináns gén #recesszív gén
2016. júl. 25. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Adott valószínűséggel fog X évig élni, és a valószínűségek valamilyen szabályos eloszlást fognak követni.

Tehát lesz ilyen is, olyan is. :)

2016. júl. 25. 17:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Első, nagyon vicces...

Második, tehát szerinted átmenet lesz a 2 között?

2016. júl. 25. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy 8 évig él, lehet, hogy 20-ig, lehet, hogy 14 évig él, de az is elképzelhető, hogy genetikai problémák miatt 4 évet sem él meg, vagy éppen egy olyan jó párosítás, hogy a 20-at is túlteszi.
2016. júl. 25. 18:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Mitől lehetnek genetikai problémák?
2016. júl. 25. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle dolog lehetséges:

1: az élettartam keveredik a kettő génkészlet alapján,

2: a domináns gén győz.

Itt most az első a valószínű, mert ez sok génen múlik.

Amúgy lehet olyan is, amit mondtak, de 20 év fölött nem valószínű, ez nem jellemző a kutyákra.

2016. júl. 25. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:

A keverék almok gyakran nagyon változatosak, mert a termetet és ezzel együtt az élettartamot sok gén határozza meg. A valószínűségek eloszlása közelítőleg normális.

[link]

2016. júl. 26. 07:56
 7/10 Wadmalac ***** válasza:

Az első válasz a smiley ellenére nem vicc volt.

Tényleg az van, hogy nem tudod előre megmondani. De szerintem a szórásnak nem lesz ilyen kijelölhető leggyakoribb értéke.

2016. júl. 26. 08:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Hm... nagyapám 90 évet élt, nagyanyám 60 at. Apán 30 volt mikor meghalt, szóval... Szerintem könnyű leszűrni a szabályt.

Ha a két kutyafajta 20 és 8 évet élthet, akkor a kölykük 12 évet.

2016. júl. 26. 14:46
 9/10 A kérdező kommentje:
7-es, az első válaszoló egy hülyeséget írt, azt kitörölte már a rendszer.
2016. júl. 27. 22:06
 10/10 Wadmalac ***** válasza:
Ja hogy ez nem az az egyes. :D
2016. júl. 28. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!