Mitől van mostanában ennyi földrengés?
Nem vagyok geológus.De ismereteim szerint a föld mélyében levő rétegek elcsúsznak egymáson,és az okozza a földrengéseket és a szökőárakat.
Dédmamám egyszerű asszony volt.Ő mondta mindig,hogy kibányásszák a földből a szenet,olajat stb.Annak a helyére víz kerül,aminek a nyomása más,mint az eredeti anyag volt.Talán ez is hozzájárul a földrengésekhez.
én tanultam geológiát, egyik tantárgyam volt egyetemen.
földrengések száma ugyanannyi, csak most már dokumentálják őket, ill. ezt most átéled, nézel mindennap híreket, mindegyik földrengésről tudsz, de 100 éve nem éltél, nem tudthattál mindegyikről.
13:31-nek: azért ne feledjük, hogy a szeizmológia igenis jegyzi (külön kategóriaként) az un. beszakadásos földrengéseket, amik barlangok és bányászati tevékenységeknek kösznhetően alakulnak ki.
Persze nyílván, a híradóban nem ezekről hallunk :D:D
Szóval a 2. válaszoló valóban igen nagy butaságot írt, de azért a "hatalmas baromság" kifejezést kicsit erősnek érzem. (Tekintetbe véve, hogy egy szóval se mondta, hogy szerinte ez igaz, csak h dédmamája ezt mondta)
Valószínűleg nincs több földrengés csak a kommunikáció egy picit felgyorsult.
Az én privát véleményem :
Ha több csapadék esik le a szárazföldön (az évezredes átlaghoz képest) az több mélyrétegű talajvizet eredményez a szárazföld felett is,így több jut le a magma felé,és ott gőzzé válva okozhat többlet nyomást ,ami a földfelszín alatti kőzetek aktívabb mozgását eredményezheti.Mivel a bolygó formája gömb,így a nyomás változások minden irányba hatnak,azaz a a többlet feszültség egyre nő minden irányból.Így aktívabbá válik pár %-kal a teljes bolygó aktivitása. Így a csapadék mennyisége befolyásolhatja a tektonikus mozgásokat,vulkáni aktivitást.
Ismétlem... ez az én privát véleményem... köszönöm előre is : a baromságokat írsz..hozzászólást. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!