Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől van mostanában ennyi...

Mitől van mostanában ennyi földrengés?

Figyelt kérdés
Vagy csak nekem tünik úgy hogy több van mint máskor?
2010. ápr. 15. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
A földrengések nem úgy vannak hogy hetekre pontosan elosztva keletkeznek.
2010. ápr. 15. 10:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok geológus.De ismereteim szerint a föld mélyében levő rétegek elcsúsznak egymáson,és az okozza a földrengéseket és a szökőárakat.

Dédmamám egyszerű asszony volt.Ő mondta mindig,hogy kibányásszák a földből a szenet,olajat stb.Annak a helyére víz kerül,aminek a nyomása más,mint az eredeti anyag volt.Talán ez is hozzájárul a földrengésekhez.

2010. ápr. 15. 11:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Most épp így jött ki a lépés. Ha pontosan tudnánk, mikor mi zajlik a Föld mélyében, minden további nélkül előre lehetne jelezni őket. Csak hát ugye objektív okok miatt a teljes és mindenhova kiterjedő megfigyelés nem igazán kivitelezhető.
2010. ápr. 15. 11:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Csak úgy tűnik, nincs több mint korábban.
2010. ápr. 15. 12:41
 5/9 anonim ***** válasza:

én tanultam geológiát, egyik tantárgyam volt egyetemen.

földrengések száma ugyanannyi, csak most már dokumentálják őket, ill. ezt most átéled, nézel mindennap híreket, mindegyik földrengésről tudsz, de 100 éve nem éltél, nem tudthattál mindegyikről.

2010. ápr. 15. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
amit a 2. ír, az egy hatalmas b*romság.
2010. ápr. 15. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Pontosan hányat tudtál meg életed során és ebből mennyit médiák, mennyit saját érzékelés, tapasztalás útján?
2010. ápr. 15. 13:36
 8/9 anonim ***** válasza:

13:31-nek: azért ne feledjük, hogy a szeizmológia igenis jegyzi (külön kategóriaként) az un. beszakadásos földrengéseket, amik barlangok és bányászati tevékenységeknek kösznhetően alakulnak ki.

Persze nyílván, a híradóban nem ezekről hallunk :D:D

Szóval a 2. válaszoló valóban igen nagy butaságot írt, de azért a "hatalmas baromság" kifejezést kicsit erősnek érzem. (Tekintetbe véve, hogy egy szóval se mondta, hogy szerinte ez igaz, csak h dédmamája ezt mondta)

2010. ápr. 15. 15:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nincs több földrengés csak a kommunikáció egy picit felgyorsult.

Az én privát véleményem :

Ha több csapadék esik le a szárazföldön (az évezredes átlaghoz képest) az több mélyrétegű talajvizet eredményez a szárazföld felett is,így több jut le a magma felé,és ott gőzzé válva okozhat többlet nyomást ,ami a földfelszín alatti kőzetek aktívabb mozgását eredményezheti.Mivel a bolygó formája gömb,így a nyomás változások minden irányba hatnak,azaz a a többlet feszültség egyre nő minden irányból.Így aktívabbá válik pár %-kal a teljes bolygó aktivitása. Így a csapadék mennyisége befolyásolhatja a tektonikus mozgásokat,vulkáni aktivitást.

Ismétlem... ez az én privát véleményem... köszönöm előre is : a baromságokat írsz..hozzászólást. :D

2010. ápr. 15. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!