Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A lézernyomtatóval írt tintapo...

A lézernyomtatóval írt tintaporos nyomtatást mivel lehet viszonylag nyom nélkül felszedni egy fehér papírról?

Figyelt kérdés

Kötözködők kíméljenek, semmi extra, és nem is hamisítás, csak egy értékes papírról van szó és egy idióta rányomtatott egy privát levelet a golyóstollas kézírásra véletlenül.

Azaz olyan vegyület, anyag, radír, akármi kéne nekem, ami pl a golyóstollat érintetlenül hagyja (vagy legalábbis nem szedi fel ugyanúgy), de a tintaport felszedi amennyire csak lehet.

vannak ötleteitek?

esetleg aki konkrétan próbálta már és sikerrel járt?

2016. júl. 8. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha utánanézel a lézernyomtató működésének, akkor kiderül, hogy a "festék" beleég a papírba, tehát eltávolíthatatlan.
2016. júl. 8. 11:26
 2/8 A kérdező kommentje:
oké tudom h bele ég, na de és vegyi úton se szedhető az ki onnan? hát nem tudom ...
2016. júl. 8. 11:46
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Ha "vegyi úton" szeded ki, akkor a golyóstollasnak is annyi!
2016. júl. 8. 11:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel nem tudod leszedni, hogy a toll írás ne sérüljön.

Egyes csúszósabb, fényesebb felületekről lekaparni lehet sniccerrel, vagy konyhai késsel, de a sima papírt felborzolod fele. Kis darabon próbáld ki, de elég macerás lesz.

2016. júl. 8. 12:18
 5/8 A kérdező kommentje:
oké és a vegyi út mi lenne? milyen anyaggal? mert ha óvatosan, szépen mm-ről mm-re csinálom, lehet h a golyóstoll nagy részét ki tudom szépen kerülni, attól függ mi az az anyag persze
2016. júl. 8. 13:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Szükséged lenne egy üres, aláírt lapra?

Nem valami szép dolog!

És csúnyán le is lehet bukni vele.

2016. júl. 8. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A tintapor, amikor a lézer felmelegíti, akkor behatol a papír rostjába, mint a szurok, és ott dermed meg. A papír sérülése nélkül esélytelen kiszedni.
2016. júl. 8. 15:10
 8/8 A kérdező kommentje:

#6... na tessék, pont a hozzád hasonlókra céloztam. amúgy dehogy lehet bebukni vele, pont azzal nem. és az van is. most őszintén, ha adott egy üres de aláírt lap, ki a jó k isten bizonyítja be h nem egyszerre került rá az aláírás és a szöveg? csak mert jártam már így én is, az én káromra, ezért tudom h lehetetlen bizonyítani.

#7 oké köszi, így már értem, hát akkor tényleg esélytelen, de azért kösz!

2016. júl. 8. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!