Miért van olyan sok hülye térkép a Pangeáról, amelyeken még egy kis sziget sincs?
leginkább azért, mert azt, hogy 180 millió évvel ezelőtt hogy állhattak a kontinensek, még meg lehet saccolni, de azt, hogy hol voltak szigetek, azt már nem.
teljesen fikció lenne egyet is berajzolni.
#1: Ez kicsit olyan, mintha készítenék egy szép, részletes rajzot a kertedben álló fáról, te pedig azt mondanád a végeredményre, hogy teljes fikció volt a leveleit berajzolni, mivel nem pont annyi van neki és nem pont úgy állnak. És a törzsén a kérgek vonalai is máshogy futnak.
Persze ezek ellenére a rajzom mégis realisztikusabb egy elnagyolt vázlatnál, hiszen ha nem is pontosan, de statisztikusan olyan jellemzőit is megragadja a fának, amit a vázlat nem.
A kérdező által belinkelt kép nagyon szépen illusztrálja azt, hogy a Pangaea nem egy alaktalan massza volt: a partvonalak akkor is ugyanolyan fraktálszerűek voltak, mint ma, még ha az egyes öblök és félszigetek elhelyezkedését nyilván nem tudhatjuk. És hogy szigetek, szigetcsoportok akkoriban is léteztek, valamint a méreteik eloszlása is hasonló volt, mint ma.
Egyszóval nagyon tetszik nekem ez a térkép, kíváncsi vagyok, milyen algoritmussal készítették.
Véletlenül úgy olvastam, hogy: :D
"Miért van olyan sok hülye térkép a Pangeáról, amelyeken még egy kincses sziget sincs?"
Ez szerintem sokkal fontosabb kérdés! :D
És legyenek sárkányok is északon, milyen térkép már az, amin nincsenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!