Mi történne, ha az összes sejtünkben lévő DNS varázsütésre kicserélődne egy másik ember DNS-ére? Belehalnánk, vagy szép lassan átalakulnánk azzá a másik emberré?
A mar nem valtozokepes reszek (kinott haj, csontok) nem igazan valtoznanak, de ezzel tobb problema is van:
A tudatod nyilvan megmaradna, ellenben az agysejtjeid egy masik ember dns et tartalmaznak. Namost adott pillanatban csak bizonyos reszei aktivak a dns ednek, igy a varazsuteskor figyelni kellene arra is, hogy uaazon a regiok oegyen aktivak, kulonben az agy nem lenne kepes mukodni. De uaaigy igaz ez a tobbi szervre, sejte is.
Problema az is, hogy vannak bizonyos egyedi jellemzok, mint pl a vercsoport, aminek a kodolo regiojanak a megvaltpzasa konoly gondokat okozhatna. Gondolj bele, h pl neked vannak A es B antigenjeid is, de erre kapnal egy olyat akinek akinek mondjuk meg az alaplanca sincs meg (amit esetedben a kifejezodo enzimek atalakitottak A es B antigenne).
Illetve utobbi miatt a homeosztazis nagyon konnyen felborulhatna.
Masik elolennyel nyilvan nem lehet megcsinalni.
Egyebkent nem igazan ertem mi a kerdes, vagyis tul elvon nekem. Az biztos h nem lehetne tulelni egeszsegesen (szerintem), meg akkor is ha ez csak nyulvan fikcio. Masreszt ha tulelned, a tudatod elmeletileg megmaradhatna, csak a tested valtozna. De ez is baj, mert nyilvan az uj genellomany miatt elkezdene atalakulni a tested, de ez a sok hirtelen folyamat valszeg keresztbe tenne egymasanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!