Milyen erszényesek élnének meg Magyarországon, ha betelepítenénk őket?
Szerintem Ausztráliában vagy-és Tasmániában válogathatsz. A madagaszkári "banda" nem ehhez a klímához szokott.
Például a wombat szerintem vidáman meglenne nálunk.
DE ne akarjál ide idegen fajt betelepíteni. Az ilyesmi mindig ökológiai problémákat okoz. Eddig akármikor, akárhova telepítettünk idegen fajt, annak rossz vége lett.
Kecskék behurcolása Ausztráliába sivatagosodást produkált, mert elvadultak és mindent lerágnak.
Volt, ahová mongúzokat telepítettek a kígyók ellen, miután a mérges kígyók populációját csaknem lenullázták, rákaptak a helyiek csirkéire.
Amerikában most az aligátorok közt afrikai krokodilok jelentek meg és kifejezetten emberre vadásznak.
Stb stb.
#2:
Lehet így szemlélni a dolgot. Amikor a légkör oxigéntartalma felfutott, az akkori földi élővilág több mint 90%-a kihalt.
65 millió évvel ezelőtt kihaltak a dinók.
Viszont nem tudom, mennyire tudnád megőrizni a szenvtelenséget, ha az új ökológia katasztrófa a TE életedet befolyásolná negatívan.
És a természeti folyamatokba belenyúlás ezernyi áttételen át pont hogy eljut hozzád is.
Ne várd, hogy konkretizáljam, mi lenne a végeredménye mondjuk az erszényesek beköltöztetésének. Egy ökológus jobban tudna nálam TIPPELNI, de biztosan ő sem tudná.
Mint ahogy azok sem tudták előre, akik az általam feljebb említett betelepítéseket szándékosan vagy nemtörődömségből véghez vitték.
Rossz szemlélet.
Így nézve felmenthető az erdőtüzet okozó ember is, hiszen csupán egy új környezeti tényezőt hozott be, az élővilág meg alkalmazkodjon, ha tud, ha nem tud, úgy kell neki.
Ő is jajgatna viszont, maikor már az ő háza is ég.
Ez egy vicces és jópofa példa az invazív faj területszerzésére:
De ez is csak addig cuki, amíg más fajt, hasznos növényevőket, növényeket, neadjisten minket nem szorítanak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!