Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A csillagászat mennyire...

A csillagászat mennyire keresett ma Magyarországon és kb mennyit keres?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
engem is érdekel
2010. ápr. 9. 17:16
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Csak tipp, de szerintem egy csillagász az egyetemen kívül nem nagyon tud elhelyezkedni ma Magyarországon a szakmájában. Úgyhogy nem mondanám túl keresettnek - sajnos.

Viszont csillagász végzettséggel matekos, fizikás, akár még programozói állásokra is esélyes lehetsz tudásodtól függöen.

2010. ápr. 9. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:
A második válaszolóhoz csatlakozok, nagyjából ezt hallottam egy nemrég végzett csillagász ismerősömtől. Ha csillagászként akarsz dolgozni itthon, akkor kihalásos alapon lehet jó egyetemi állást szerezni, egyébként éhbérért dolgozhatsz segédmunkatársként. Ettől még persze ugyanolyan érdekes kutatni. (én is gondolkozom hogy csillagász msc-re megyek:) )
2010. ápr. 9. 20:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon érdekel, próbálkozz vele.

csak arra vigyázz, hogy legyen egy másik lá is, amin meg tudsz állni.

Mondjuk párosítsd fizikával, és akkor ha a csillagászat nem jön be máshol is megtalálhatod a számításodat. Mivel a fizika és ahhoz hasonló szakokon inkább szakemberhiány van.

Pl. ezt szokták mondani, hogy fizikatanárból a közeljövőben hiány várható, mivel senki se akar annak tanulni. Az nem keres annyira sokat, de azért nem minimálbér, meg biztos állás is.

a Bsc-be előbb úgyis csak alapszakon kell tanulni. Utána le tudsz akár két mestert is tenni. Vagy a suli ideje alatt úgyis látod majd, hogy be tudod-e magad küzdeni valahová, mert azt szerintem csak úgy lehet. És ha nem sikerült, akkor még mindig szakosodhatsz másra. a csillagászat meg meg tud maradni hobbinak. Ha a tanárit választod akkor a mellett ez amúgy se fog rosszul jönni.

2010. ápr. 10. 13:06
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Ha jól emlékszem össz. 4 alkalmazott csillagász van/dolgozik jelenleg Mo.-n. Én is eziránt a pálya iránt érdeklődöm.
2010. ápr. 10. 15:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon aki valóban csillagászként dolgozik, nagyon kevés van, főleg egyetemeken. Én is fizikus vagyok (ahhoz, hogy vki csillagász legyen fizikus végzettség kell), szerintem második szakiránynak fogom felvenni a csillagászatot, és majd ha MScre kerül a sor már tudni fogom. Amúgy csillagász végzettséggel nem csak csillagászként tudsz elhelyezkedni, egyszerűen a rengeteg matek, fizika és informatika miatt ''bárhol'' elhelyezkedhetsz, ahol álomfizukat kapsz. valószínű ebben az esetben dönteni kell, hogy érdekes munkát akarsz vagy jólfizetőt
2010. ápr. 11. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!