Milyen növény a gorha?
SAJNOS ÍGY NEM TUDOK VÁLASZOLNI. NO VÁRJ CSAK..
MENJ EL A BOTANIKALAND.HU OTT KERESD MEG A KERESŐBEN A SZÍNKERESŐT ÉS OTT A KÉPEK KÖZÖTT MEGTALÁLHATOD.
VAGY VALOSZÍNÜLEG EGY BECÉZETT NÖVÉNY. NÉZD MEG VAN-E VALAMI MÁS LEÍRÁS RÓLA.
MÁS NEVET EMLÍTENEK-E? MIT TUDSZ MÉG RÓLA?
Na jó, akkor minden, amit tudok róla:
- egy bakonyi faluról szóló könyvben szerepel, ebből annyi tudható, hogy tavasszal nyílik az erdőben, és ha a legelő disznók sokat ettek belőle, napokig aludtak!
- a neten még egy kárpátaljai cikkben találtam meg, ebből az derült ki, hogy hamar hervad és a szerző nem tudja a hivatalos nevét.
Ennyi. Ha többet tudnék róla, nem kérdeztem volna.
nézd ezek mindegyike lehetett gyakorlatilag.
nem is tudom a könyvnek kellene lennie egy bibliográfiának is. nézd meg azokat a könyveket.
lehetséges hogy egy tájszólással van dolgod.
pl: papucs kosbornak is rengeteg más neve van.
Nemzeti parki szakembertől sikerült megtudnom a választ: Odvas keltike (Corydalis cava). Tavasszal gyakori, kékeslila és fehér virágairól messziről felismerhető. A mákfélékhez tartozik, innen a bódító hatása.
Köszönöm annak, aki próbált segíteni, valószínűleg én tettem föl rosszul a kérdést: tudom, hogy népi elnevezés, éppenséggel a hivatalos (és latin) nevére voltam kíváncsi - ha ezt tudja az ember, akkor már a részleteknek könnyű utánanézni.
sajnálom hogy nem tudtam segíteni.
másban lehetek.e a segítségedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!