Punto28 kérdése:
Mi az a kékes színű objektum?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Afelöl érdeklődök,hogy mi az a kékes valami ami a vénusszal egy időben gyönyörű szépen látható a sötétedő égbolton,és érdekesen pulzál.Bolygó vagy csillag?A nevét is megköszönném!!!2016. márc. 17. 18:53
1/7 anonim válasza:
biztos a Vénuszt láttad? csak azért kérdezem, mert ma Vénusz ma még 4 óra előtt lenyugodott, akkor meg még bőven nem volt sötétedő égbolt.
2/7 A kérdező kommentje:
Üdvözöllek!Ennyire kezdő volnék?!!:O Hát az a fényes csillag ami legelőször jön fel a sötétedő égboltra az nem a vénusz??De tuti hogy valamelyik bolygó(de melyik) mert nagyon fényes!!?Ez melett kiváncsi vagyok mi az a kéken pulzáló(csillag) az égen?!!
2016. márc. 17. 19:45
3/7 anonim válasza:
az Uránusz volt valószínűleg, amit láttál, de tessék, használd ezt:
4/7 anonim válasza:
Az Uránusz túl messze van ahhoz, hogy fényes csillagnak titulálhassuk. Annál legalább 20-50 másik csillag sokkal fényesebbnek látszik.
Én a Szíriuszra tippelnék inkább, az szokott olyan nagyon éles kék színűnek látszani. Az Orion csillagkép bal alsó csillagától nem messze található az égbolton, könnyű kiszúrni, az egyik legfényesebbnek látszó csillag.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat!! Én sem bolygóra tippelnék mivel ez pulzáló hatást mutatott!! És a másik folyamatos fehér erős fényű vajon mi lehet?? Ha nem a Vénusz akkor talán a Jupiter vagy a Szaturnusz?!! Ez az éjszakai égbolt legelső fényes csillaga!!
2016. márc. 18. 11:41
6/7 anonim válasza:
A Szaturnusz túl halovány, nem sokkal fényesebb mint az Uránusz. A Jupiter lehetne, mert az tényleg fényes szokott lenni, de az mostanság keleten látszik, míg a Hold inkább délnyugat felé.
7/7 anonim válasza:
Már úgy értem, amikor mindkettő látható az égen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!