Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez hogy van (kémia)?

Ez hogy van (kémia)?

Figyelt kérdés

A wikipedia azt írja, h.

Az atomok elektronszerkezetét az alhéjakból állapítjuk meg és jellemezzük. Az alhéjak energiaszintjét az "n+l" egyenlettel kapjuk meg, ahol az "n" a héj sorszáma, az "l" pedig a csomósíkok száma. A csomósíkok száma pedig "n-1". A két képletet egyesítve kapjuk meg a következőt: "n+(n-1)". Így kapjuk meg az egyre növekvő energiaszintű pályákat a következő sorrendben (legkisebb energiaszinttől a legnagyobbig): 1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 5s 4d 5p 6s 4f 5d 6p 7s 5f 6d 7p

ez hogy jön ki vagy mi?

bocsi, ha hülye kérdés, nem értek hozzá, csak idegesít, hogy nem értem.:D

2010. ápr. 1. 19:24
 1/9 anonim válasza:
majd 8 adikba tanulni fogod
2010. ápr. 1. 20:43
 2/9 Silber ***** válasza:
Nem, ezt nem tanulod nyolcadikban, sőt, még középiskolában sem. Az egyenletekről beszélek. Ezek kőkemény kantumdinamikai egyenletek, és nagyon csúnyák. Egyetemen tanítják őket, addig nem kell foglalkoznod velük. De a pályákat tudnod kell már középiskolában.
2010. ápr. 1. 22:11
 3/9 Silber ***** válasza:

Az előző vagyok. Egy kis betekintést enged ez a könyv:

[link]

2010. ápr. 1. 22:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Előzőhöz szolnék hozzá, hogy ez bizony még általános iskolai, középiskolai anyag, én egyetemen már hibrizidált pályákról tanultam ezt viszont kicsit butított formában már általános iskolában is előkerült.
2010. ápr. 3. 02:46
 5/9 Silber ***** válasza:
Ha általános iskolai anyag, akkor kérlek írd le néhány pálya energiaszintjének egyenleteit. Kérlek.
2010. ápr. 3. 12:30
 6/9 A kérdező kommentje:
bocsi gyerekek, tényleg benne van a 9.es könyvben (nem az enyémben, mert én anno rögtön megszabadultam töle, csak mostanában vagyok ilyen nyitott a tudományokra).az zavart meg, hogy az l-t 1-nek olvastam.
2010. ápr. 4. 08:50
 7/9 A kérdező kommentje:
ami mondjuk tényleg általános iskolai tananyag:)
2010. ápr. 4. 08:51
 8/9 anonim válasza:
mondtam !!! tanulják 8 ba csak nem ilyen részletesen
2010. ápr. 5. 23:08
 9/9 Silber ***** válasza:

Azért álljunk meg egy szóra, azt hiszem elbeszéltünk egymás mellett.

Ez nem egyenlet:

1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 5s 4d 5p 6s 4f 5d 6p 7s 5f 6d 7p

Ez egy kvantummechanikai egyenlet:

[link]

2010. ápr. 6. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!