Nektek a fizika, a kémia és a biológia közül melyik a kedvencetek és miért? Esetleg ezen tudományokon belül melyik terület érdekel a legjobban?
Én mindhármat szerettem gimiben (gondolom a tantárgyakra vagy kíváncsi), de a három közül legjobban a fizikát. Fizikán belül az elektromosságtan érdekelt a legjobban, azt kifejezetten szerettem, illetve ezenkívül még az atommodellek is, és a relativitáselmélet is tetszett, de persze arról nagyon csak felszínesen tanultunk... :D Összességében én mindig szerettem a fizikát, sajnos másfelé sodort az élet, és nem tanultam soha egyetemen bővebben, pedig nagyon érdekel és szeretem. És persze meg kell említenem még a csillagászatot is, nagyon szeretek csillagászat témában olvasni, illetve tervezem, hogy veszek egy távcsövet is, csak eddig anyagi okok miatt mindig elmaradt, de most direkt gyűjtök rá.
Kémiát is szerettem, azon belül inkább a szervetlen része érdekelt engem jobban. Bioszból meg kicsi koromban a sejteket szerettem tanulni, amőba, papucsállatka stb. :D Na mindegy, bioszhoz és kémiához nem volt sohasem olyan nagy affinitásom, a fizika jobban érdekelt ezeknél.
Egyértelműen a kémia, akár a szerves / szervetlen kémiai része. Mind a 2 elképesztően változatos, érdekes és a legjobb dolog mikor laborban előkerülnek majd ezek az anyagok és gyakorlati szempontból is megtapasztalhatjuk a mi képzésünkben a dolgokat! =)
Általános kémia részéből egyedül az elektrokémia egy picit kevéssé kedvelt számomra meg néha a bonyi számítások levezetése megnehezítheti. Viszont ettől függetlenül egyszerűen imádom! :D
Ezenkívül a bioszon belül pedig rengeteg érdekes információt le lehet szűrni. Komplex, de ugyanakkor élvezhető; mind az élőlényektől az enzimeken át a biokémiáig ;)
Fizikával meg úgy vagyok, hogy értsem és ne zargassuk túlságosan egymást, nem tenne jót kettőnk viszonyára :P
Én a biológiát szeretem.A kémia és a fizika nem nagyon megy.Viszont ha a kettő közül kéne választanom , akkor a kémiát , mert az meg jobban megy a fizikánál. :D
A biológián belül a Zoológia.
Fizika: kb mind.
Kémia: kb. mind. Na jó, a biokémia annyira nem, bár abban is vannak érdekes részek.
Biológia: Főleg az evolúcióbiológia, meg a paraziták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!