Orángutánok között létezik olyan, akit jelbeszédre tanítottak?
igen, egyszer láttam is ilyen videót
az mutogatta el, hogy vigyázzunk jobban a környezetre (hosszabban, de már nem emlékszem)
mondjuk szerintem csak azt tanították meg neki, hogy ilyen sorrendben mutogassa el ezeket, hogy úgy tűnjön, mintha tudna "beszélni"
Egy biztosan van, elég híres állat, csak nem ugrik be a neve. Ő valóban tud jelbeszéddel kommunikálni. Mondjuk már nagyon öreg, ha él még egyáltalán.
A nő, aki foglalkozik vele, egy ideig nem ment hozzá, mert elvetélt és kórházban volt. Később elmutogatta a majomnak, hogy meghalt a gyereke, és a majom válaszolt, hogy ez nagyon szomorú, és próbálta vigasztalni a gondozóját.
Na megvan, Koko a neve, és rosszul emlékeztem, ő gorilla.
Orángutánt írtam.
Nem tudom, milyen reklám, de mi neked a "megfelelő"?
A reklámban nem az orangután mutogat (animált, látszik hogy nem mozog a felkarja)
Volt egy projekt, ahol egy nő emberként nevelt egy orangutánt. Amikor egy állatkertben az orangutánok ketrece elé értek, a nő megkérdezte tőle hogy mik azok, mire azt felelte hogy "vörös kutyák"
Saját szóösszetételeket is generált, a palackozott ásványvíz volt az "autó-víz" (mert az autóban volt) a ketchup meg azt hiszem "ketchup-fogkrém" a csomagolása miatt.
Később abba kellett hagyni a projektet, és az orangután állatkertbe került :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!