A csillagképek a Föld különböző részéről máshogy néznek ki és az űrből is, ugye?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk az Északi-sarkról már nem ugyanúgy látni például a nyilast? Amúgy asztrológia ellenes vagyok, csak szerintem túl sokan hisznek benne.2016. jan. 13. 18:10
1/5 anonim válasza:
Hát a déli félteken teljesen más az égbolt, mást látnak onnan. Hogy az éjszaki sarkról milyen azt nem tudom, még nem voltam arra.
3/5 anonim válasza:
Az űr nagy. Ha korlátozzuk a megfigyelés helyét a Naprendszer belső részére ( mondjuk a Marsig ), a csillagképek ugyanúgy néznek ki. Az eltérések csak műszerrel mutathatók ki.
Az Oort-felhő távolságában már észlelhetők különbségek.
Az más tészta, hogy a Földről szemlélve, a horizonthoz közel kicsit torzulnak a csillagképek, és a halványabb csillagok nem láthatók. Ez a légkör hatása.
A horoszpókon ( horoszkóp rovat a bulvár, és női magazinokban ) én is röhögni szoktam (:P)
4/5 anonim válasza:
Nincs észrevehető különbség, csak az, hogy melyik csillagképet látod. Amerre a Föld fordul, az látható.
Az űrből, elég messzire a Földtől, mindegyik látható, és sokkal tisztábban (pl. nem hunyorognak), mert nem torzít a légkör.
5/5 anonim válasza:
Másodpercenként 230 km-t száguldunk a Tejútrendszerben, ennek ellenére is nagyjából statikus az égbolt. Ha még egy fényévvel is mennél arrébb, akkor sem látnál sok különbséget. A Föld térfogata pontszerűként értelmezhető galaktikus mértékben, a kérdés szempontjából teljesen mindegy, hol állsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!