Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol lehet altatógépet venni?...

Hol lehet altatógépet venni? Van már ilyen?

Figyelt kérdés
Ami az agyat mesterségesen viszi tetha stb. állapotba, elektromos hullámokat indukál és ennek hatására az agy is ugyanolyan hullámokat indukál.
2015. dec. 14. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem véletlenül nem láttál ilyet, ugyanis ilyen nincs.

És ha ki is találnának valami hasonlót, nem hiszem, hogy mezei felhasználó kezébe adják.

Jelenleg mesterséges altatást csakis erre specializálódott orvosok végezhetnek, nem véletlenül. Természetesen van altatótabletta, de amit az csinál, annak köze nincs a műtéti altatáshoz (ami egy mesterséges kóma), nem véletlenül, de még azt is csak orvosi vényre kaphatod.

Valamelyik kórházban éppen probléma is volt nemrég, hogy felmondtak az altatóorvosok. Ha létezne is ilyen gép, kizárt, hogy csak a kezedbe adnák. Iszonyat veszélyes lenne.

2015. dec. 15. 00:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Miért nem adnák a közemberek kezébe? Sokaknak segíthetne. Én erről olvasgattam, szerintem megvalósítható.
2015. dec. 15. 07:43
 3/5 anonim ***** válasza:

#2 Mert ezzel gyakorlatilag legalizálnál egy mechanikus-elektronikus drogot. Ráadásul mivel gép, és te üzemelteted miközben alszol, amikor nem vagy beszámítható, könnyen halálra alhatnád magad. Jó, bele lehetne szerelni különböző védelmi mechanizmusokat, de mindig lenne olyan hülye, aki kiszedi belőle, és a módját közzé teszi az interneten.

Másrészt mi van akkor, ha rémálom jön rád? Ilyenkor ugye felébredsz alapesetben, de egy ilyen gép nem engedne felébredni. Sokan a sokkba halnának bele (infarktus, agyvérzés, stb.).

Nem beszélve arról, hogy milyen módokon lehetne visszaélni vele. Pl. kifigyeli egy erre szakosodott csoport, hogy mikor mégy aludni, és amíg alszol, kiműtené a veséidet.

2015. dec. 15. 09:18
 4/5 A kérdező kommentje:
3: Nagyon jók az érveid, de én reménykedem. :( Még soha nem volt rémálmom.
2015. dec. 15. 16:10
 5/5 anonim ***** válasza:
"kifigyeli egy erre szakosodott csoport, hogy mikor mégy aludni" - nem kell, hogy kifigyelje, ők is vehetnének ilyen berendezést, és rajtad használnák. Tehát ez fegyvernek is elég ütős. Nagymértékben megkönnyítené a gyilkosságot, rablást, nemi erőszakot, stb. az ember- és szervkereskedelmen túl.
2015. dec. 15. 17:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!