Miért van ilyen gyakran köd mostanában?
Én észak-dunántúlon lakom, itt meg éppen hogy kevesebb a köd, mint szokott lenni, idén ősszel eddig összesen két ködös nap volt, akkor mondjuk egyfolytában.
A köd mindig a párás meleget követő gyors lehűlés eredménye szokott lenni, ha a talaj meleg és magas a talajvíz, akkor gyakori és hosszú lehet.
És persze kell hozzá a szélcsend.
Hát az nem is jó.
Mivel a Duna mellett lakok, volt szerencsém pár durva ködhöz.
És errefelé gyakori, hogy éjjel az úton hajtva a tökéletes látási viszonyokból egyszercsak belerohansz egy olyan tömény ködfalba, hogy kívülről betonfalnak látszik, belül meg a saját autód fényét nem látod.
Volt már olyan reggeli ködös vezetésem, hogy inkább megálltam az útról lehúzódva elakadásjelzővel, mert nem láttam semmit, ködlámpával sem, a ködlámpa fényét sem. Kiszálltam a kocsiből és öt lépésről nem láttam a kocsit.
Tíz perc múlva már négyen botorkáltunk ott az autóink körül, ők sem mertek továbbmenni.
Álltunk vagy fél órát, mire jött egy kis légmozgás és kicsit javult a láthatóság, onnantól konvojban, hússzal hajtva mentünk Esztergomig elakadásjelzővel.
Szóval tényleg xar ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!