Honnan tudom eldönteni, hogy egy 9-12 es fizika tankönyv korszerű-e, és megfelel a mai érettségi elvárásoknak?
Én megmondom neked az igazat: Abból tudod eldönteni, ha már jártas vagy a fizikában és áttanulmányozod a könyvet. Na most ez két feltételt is tartalmaz, melyek nem mindig teljesülnek, ezért ökölszabályként a következőt lehet mondani:
A mai könyvek teljesen rosszak, silány minőségűek. Olyan könyvet kell beszerezni (pl. antikváriumból) amit még a 60-as, 70-es években adtak ki.
Pl. Szalay Béla: Fizika.
Vagy 80-as évekből: Holics László: Fizika. Ez utóbbit ha jól tudom újra is nyomták az utóbbi években, szóval megtalálod a könyvesboltokban is.
Ez a véleményem, és sokan egyet is értenek.
"Honnan tudom eldönteni..."
Nem neked kell ezt eldönteni, az oktatási minisztériumnak, tanfelügyeletnek, lektoroknak, stb. a dolga hogy eldöntsék, és ha nem megfelelő, akkor javítsák, másikat adjanak ki.
(Tehát igen, "megfelelőek" :D, ezeken alapulnak az érettségi elvárások.)
Más kérdés, hogy érthetőek, jól tanulhatóak, megszerettetik a fizikát? Hááát...
És itt jönnek a régi könyvek: ezekben sokkal jobbak. (Ugyanakkor 1-2 témakörben, - pl. csillagászat, atomfizika, - nem korszerűek.)
Neked azt kell eldöntened, hogy Te mennyire tudod használni a tankönyveidet, mik az igényeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!