Hogyan kell agaragar táptalajat készíteni?
Figyelt kérdés
olyan 10.-es beadandó szinten. ha valaki leírná nekem az nagy segítség lenne2015. okt. 29. 19:01
1/2 anonim válasza:
Eredetileg kell hozzá glükóz, élesztőkivonat, pepton, agar-agar és desztvíz. Na már most gondolom nincs otthon kéznél szinte egyik se. Glükózt tudsz venni a boltban natur szőlőcukorként. Víznek használj sima csapvizet. Ebben megfőzöl apró darabokra vágott húst lassú lángon. Ebbe teszel egy csipet élesztőt. Főzöd tovább hogy forrjon. Így kapsz egy zavaros löttyöt. Ezt hagyod hogy leülepedjen, a tiszta részt leöntöd/leszűröd egy pohárba. A végén belekevered az agar-agart. Ha ez nincs akkor zselatint. (Bár azt sok baci és penész bontja, de gondolon nem adsz ki vagyont agarra.)
A végén petricsészébe lehet önteni, felfelé fordítva tárolni, hogy ne csöpögjön bele a pára.
Remélem segítettem.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2015. nov. 8. 12:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!