Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lehet ez a Nap mellet?

Mi lehet ez a Nap mellet?

Figyelt kérdés
Igazából az öcsém kérdezte tőlem, de nem nagyon tudtam mit mondjak. Először arra gondoltam, hogy a kamera lencséje nem szereti a Napot és odabiggyesztett mellé egy foltot. https://www.youtube.com/watch?v=OcWH9Rvp3l4

2015. okt. 28. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Én azt gondolom, hogy az is a Nap; tudni kell ehhez azt, hogy igazából a Nap (és egyéb űrbéli objektumok) nem pontosan ott vannak, ahol mi látjuk őket, mivel fényük a vastag légrétegen egy rakatszor megtörik, és ahol utoljára megtört a fény útja és belejut a szemünkbe, ott látjuk, pedig lehet, hogy feljebb, lejjebb vagy jobbra-balra van. Szóval valószínű, hogy a fény a felhőkön és a légrétegeken úgy tört meg, hogy egy részük a naplementét láttatja, egy részük pedig kicsit feljebb jutott és onnan tört meg.

De az is lehet, hogy egy UFO, és semmi köze a fizikai jelenségekhez.

2015. okt. 28. 11:37
 2/6 sadam87 ***** válasza:

Én is légköroptikai jelenségre gondolok, konkrétan valami ilyesmire:

[link]

[link]

2015. okt. 28. 11:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez tipikusan a melléknap vagy cimboranap nevű jelenség.
2015. okt. 28. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
Miért is lettem lepontozva? ...
2015. okt. 28. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
66%
És mire leírtam, még valaki lepontozott... nagyszerű ez az oldal tényleg...
2015. okt. 28. 19:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én mindenkinek zöld kezet adtam.
2015. okt. 29. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!