Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A hold a föld körül kreing. A...

A hold a föld körül kreing. A föld a nap körül. Keringhet-e a nap valami körül?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 23:57
 1/10 dellfil ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen igen. A Tejútrendszer középpontja körül kering, de nem olyan (viszonylag) szabályos pályán mint a Föld a Nap körül. Körülbelül 230 millió év alatt tesz meg egy "kört".

[link]

2010. márc. 17. 00:12
 2/10 anonim ***** válasza:
13%
Yeap.
2010. márc. 17. 00:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
és az ami körül a Nap is forog az a dolog is forog valami körül
2010. márc. 17. 07:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Természetesen.
2010. márc. 17. 09:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem forog hanem kering...
2010. márc. 17. 15:08
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Ha azt vesszük alapul, hogy a világegyetem tágul, akkor lényegében minden mozog.

Az már csak viszonyítás kérdése, hogy mi kering mi körül.

Ha a földet vesszük alapul, akkor az áll és minden más mozog. Minden attól függ, hogy hol van a megfigyelő. Részben erről is szól a relativitáselmélet.

2010. márc. 17. 16:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Pont nem erről szól a relativitas elmelet de nem baj!
2010. márc. 17. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Olvass és értelmezz... azt írtam, hogy RÉSZBEN erről is szól. A relativitás elmélet (általános és speciális) alapja az, hogy két egymáshoz képest (ez a lényeg) mozgó megfigyelő két esemény között eltérő idő- és távolságnagyságot mér, mégis a fizikai törvények tartalmának azonosnak kell lennie.

Természetesen ez nem azt mutatja, hogy mi mozog és mi nem, hanem azt, hogy mindegy, hogy mit veszünk mozgónak és mit állónak. Érted, hogy hogy értem?

2010. márc. 17. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Így már értem, csak kicsit úgy fogalmaztál mint Ptolemaiosz és asszociatív volt a geocentrikus világképre ami viszont tényleg badarság.
2010. márc. 17. 18:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Persze!

Sőt! még az is kering valami körül!

És feltételezhetően az a valami is kering egy mégvalami körül... XD

na ez már kicsit bonyolult...

Mivel nem ismerünk mindent, nem tudhatjuk, hogy pontosan mi körül is kering minden... (a világ a pénz körül XD. sajnos. Naszóval: szerintem kering.

2010. márc. 17. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!