Mesterséges gravitáció? Lehetséges?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy lehetséges-e, mert rengetek Sci-fi-ben szerepel mint az űrhajók "alapfelszereltsége" és valóban szükséges lenne a súlytalanság káros "mellékhatásai" miatt.2010. márc. 16. 21:25
11/14 anonim válasza:
Ezt még az ötvenes években gondolták nagyon szükségesnek, a 2001 űrodüsszeia c. filmben is egy forgó tárcsaként képzelik el a jövő űrállomását. Azóta azonban a lemondtak a koncepcióról, mert így egyrészt könnyen lehet a súlytalanságot tanulmányozni, az űrhajósok pedig napi edzéssel karban tudják tartani testüket a visszatéréskor ható gravitációra. Szerintem a közeljövőben nem lesz szükségünk mesterséges gravitációra, még marsutazásokhoz sem.
12/14 anonim válasza:
A centrifugális űrhajóház megépítésének csak 1 akadálya van. A pénz.
Jelenleg is 1 kg tárgy feljutatása az űrbe, sok-sok ezer dollár,így egy több tízezer tonnás monstrum, megépítése, feljutatása,és ottani összeszerelése, annyi pénzbe kerülne amit 10 Usa teljes költségvetése sem fedezne. Így egyenlőre álom marad,de talán XXII,XXIII században összehozzunk egy mesterséges gravitációs űrhajót.
13/14 anonim válasza:
tudom hogy a kérdés már rég nem aktuális de hozzátenném h létezik egy ún. negatív anyag ami nem antianyag de a gravitációra ellentétes hatással van
14/14 anonim válasza:
Tessék 1 kép, hogy érdemes elképzelni egy olyan űrállomást ahol előállítanak mesterséges gravitációt:
A 3 külső gyűrű forog és azon belül van mesterséges gravitáció, természetes az állomás többi részén nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!