Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Öregedő csokinál szétválik...

Öregedő csokinál szétválik egy anyag, és fehér foltot képez rajta?

Figyelt kérdés
Mi annak az összetevőnek a neve, és mi köze van az idő múlásához?
2015. okt. 15. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom az a kakaóvaj, és nem az idő miatt válik ki hanem a hőmérsékletingadozástól. Mint ahogy pl a levesnek vagy a tejnek is a tetejére kiül a zsír/tejszín, vagy a sajt "megizzad" stb.
2015. okt. 15. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
És ehhez teljesen meg kell olvadnia, vagy elég ha szilárd, és pl 5 fokot ingadozik?
2015. okt. 15. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első jól írja, minél minőségibbegy csoki annál később következik ez be és nem kell hozzá teljesen megolvadnia
2015. okt. 15. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Szép lassan a sokáig hűtőben tartott csokin is kijön. Hogy mennyire és mennyi idő alatt, az attól függ, milyen minőségű, mennyiségű emulgeálószer van a csokiban.

Az meg nem feltétlenül jó, ha sok van. Nézz utána, az E400-495 kódok alatt szerepelnek az emulgeálószerek.

[link]


Csokinál általában lecitint (E 322) vagy ammónium foszfatidot (E 442) használnak.

Lehet, hogy én vagyok paranoiás, de szerintem inkább vérezzen ki a kakaóvaj, minthogy teleküldjük a gyomrunkat emulgeáló szerekkel. Ezek nem mérgek, de mégiscsak olyan anyagok, amire a szervezetnek nincs szüksége. Szóval nekem a hetek alatt sem kivérző csoki alapból gyanús.

2015. okt. 16. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!