Milyen összetevő a körömlakkokban található "triphenyl phosphate"?
Köszönöm a válaszokat. Azt olvastam valahol, hogy egyesek éveken keresztül folyamatosan lakkozzák a körmüket, de semmi bajuk nem lett tőle. Tudom, hogy a lakkozás nem túl egészséges dolog, de ha nem viszem túlzásba, akkor talán nem árt meg. Arra azért figyelek, hogy a legmérgezőbb összetevőket ne kenjem a körmömre.
Utolsónak: külföldi nyelven én is találtam linkeket, de sajnos nem értek angolul.
A kérdésem még mindig az, hogy milyen következménye lehet, hogyha triphenil foszfátos lakkot használok?
A #3-as linkhez. (Nyersen fordítva, nem vagyok kémikus.)
"A trifenil-foszfát egy kémiai vegyület, a képlete ... Színtelen, szilárd anyag, a foszforsav és a fenol észtere (triésztere). Rugalmasságot növelő és tűzálló anyagként használják. ...
A trifenil-foszfát alacsony toxicitást (mérgező hatást) mutat akár bőrön vagy szájon át való érintkezéskor."
Itt írnak pár negatívumot róla, de csak annyit, mint általában. Néhány állatkísérlet mutat ilyen-olyan zavarokat, problémákat kis dózisban, meg hasonlók. "Korlátozott bizonyítékok...", "Gyaníthatóan...", stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!