Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Neil Armstrong láthatott...

Rubicon87 kérdése:

Neil Armstrong láthatott csillagokat a Hold felszínéről?

Figyelt kérdés
Ő azt mondta nem látott, egy másik űrhajós pedig azt hogy igen. Így elég ellentmondásosnak tűnik ez a dolog. Valaki tud segíteni?

2015. okt. 10. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Természetesen lehet látni csillagokat a Hold felszínéről. Sőt, onnan még nappal is, mert nincs légkör, ami szétterítené a Nap fényét.
2015. okt. 10. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
Hát ha nem nézett fel, akkor valóban nem láthatott. Egyébként meg kellett látnia, mivel légkör hiányában olyan tiszta égbolt van ott, mint sehol a Földön. Érdemes utána nézni a felhasznált forrásoknak, sok marhaság terjed az interneten.
2015. okt. 10. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
60%
Biztos beparasodott az urruhaja a nagy izgalomban.
2015. okt. 10. 23:59
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

A légkör hiánya miatt elvben láthatott volna csillagokat, méghozzá olyan sokat, mint a legtisztább földi éjszakán sem.

Viszont ne felejtsük el, hogy ott nappal volt, vagyis a talajt telibe világította a Nap. Olyan, mintha éjjel egy teljesen kivilágított stadionban néznénk az égre. A talaj olyan "világos" volt, hogy csak úgy láthatták a csillagokat, ha felnézve alulról-oldalról eltakarták a szemüket, és akkor is várniuk kellett volna, amíg a szemük hozzászokik a sötéthez.

2015. okt. 11. 10:38
 5/6 A kérdező kommentje:

"ma 10:38"

Köszönöm a választ. Én is így tudom. Mivel a Holdon három fényforrás van ezért nem látsz csillagokat a felszínről amikor nappal van. Viszont az utolsó küldetések egyikén az egyik űrhajós látott. Felnézni szerintem nem tudnak mivel az űrruha ezt nem teszi lehetővé. Azt olvastam hogy hátat fordított a Napnak és amikor hozzászokott a szeme akkor láthatott, de akkor is ott volt még a Hold maga mint fényforrás na meg a Föld.

2015. okt. 11. 11:44
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

A nappali oldalon a sisakban olyan sötétítő réteget használnak, mintha te három-négy napszemüveget vennél egymásra. Gyakorlatilag a gyengébb hegesztőszemüvegek sötétítési szintje.

Na azon át nem lát csillagot senki.

De ez a sötétítő felnyitható, ha biztonságos árnyékban állva (mert a holdon a napba nézés nem egy vidám hétvégi matiné) valaki csillagot akar nézni.

Armstrong vagy túl elfoglalt vagy izgatott volt ahhoz, hogy csillagot nézegessen, vagy az ő sisakján még nem volt nyitható a sötétítő.

2015. okt. 12. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!